Кръстиха самолет на Пласидо Доминго

Кръстиха самолет на Пласидо Доминго

Тенорът подкрепя детски тв.проект

Испанският национален авиопревозвач „Иберия“ кръсти своя първи Airbus A350 „в чест на мадридския и най-универсален испански тенор“ Пласидо Доминго. Това стана, след като преди няколко години реномираната компания увековечи името на легендарния испански оперен певец и диригент върху предишния модел A340. Този път наименованието е дадено заради приноса на “Краля на операта“ към „усъвършенстването на ценности, които уважава авиокомпанията, като таланта, тласъка и афинитета към Латинска Америка“.Само преди броени дни бяха нанесени последните слоеве боя върху новия самолет.

Междувременно стана ясно, че 77-годишният оперен изпълнител и диригент подкрепя унгарското телевизионно предаване за талантливи деца 'Virtuozok'. Доминго подписа лицензионен договор в Ню Йорк, с който се превръща в акционер на продуцентската компания за Fulwell 73, която открива дарования в света на класическата музика. Скоро се очаква версия на предаването на английски език, която да бъде разпространявана по света, благодарение на финансирането на китайска компания.

„Няма нищо по-хубаво и интересно от слушането на младите таланти. Какво биха си представили хората, които не могат да отидат на концерт и които не знаят нищо за виртуозността на тези деца, които гледат по телевизията? Тези малки унгарци са нещо невероятно за тях!“, обяснява Доминго, който е известен с добрите си отношения с унгарския министър-председател Виктор Орбан.