Клайдерман ще свири в Иран за първи път

Клайдерман ще свири в Иран за първи път

През юни

Световноизвестният пианист Ричард Клайдерман потвърди, че ще свири за първи път в Техеран, предаде иранската информационна агенция „Мехр“. Френският музикант ще изнесе два концерта през тази година – на 22 и 23 юни в залата на Министерството на вътрешните работи в центъра на иранската столица. Изявите ще включват ню ейдж и класическа музика, изпълнена в съпровод от професионални музиканти. 64-годишният клавирен интерпретатор ще поднесе специална музикална изненада, като изпод пръстите му ще прозвучи „Еy Iran” – популярна патриотична песен, считана от мнозина за неофициалния национален химн на Иран.

Клайдерман ще изпълни и някои от най-популярните произведения в репертоара си като „Балада за Аделин“, „Lettre A Ma Mere”, „My Way“, „A comme amour“ и др. Концертите на прочутия пианист, продал повече от 80 милиона албума по целия свят, се провеждат след успешните музикални прояви в Техеран на италианския съвременен композитор Лудовико Ейнауди, исландския му колега и носител на награда BAFTA Олафур Арналдс и немската електронна банда Шилер.

През 2018г. Ричард Клайдерман ще изнесе и два концерта в България- на 29 ноември в зала 1 на НДК в София и на 1 декември в Двореца на културата и спорта във Варна. За концерта в София можете да намерите билети на касата на „Кантус Фирмус“ в зала „България“, в билетния център на НДК и на сайта ticketsbg.com