Катя Ричарели със специален концерт за българската публика

Катя Ричарели със специален концерт за българската публика

14 април, зала 1 на НДК

Изтъкнатото сопрано Катя Ричарели и тенорът Франческо Зингариело ще покорят българската публика с грандиозен спектакъл на 14 април 2018 в зала 1 на НДК. Събитието се осъществява под патронажа на Италианския културен институт в София. В дните преди концерта италианските оперни артисти ще направят и открит урок в Музикалната академия. Той ще се проведе в Музикалната академия под ръководството на диригента Христо Павлов.Легендарната оперна прима Катя Ричарели и тенорът Франческо Зингариело ще представят основни техники в оперното пеене пред студентите. „Въпреки че операта винаги ще бъде част от мен, няма да се върна към нея – дала съм й достатъчно. Сега моята цел е да я разкрия пред най-младите, за които пиша книгата „Ще ви изпея една история“, споделя певицата.

Световноизвестната Катя Ричарели покорява едни от най-престижните международни сцени – парижката Гранд опера, Ковънт Гардън, Ла Скала в Милано и Метрополитън опера са само част от грандиозните постижения, които издигат сопраното да недостижими върхове в класическата музика. През 1986 година прочутото сопрано си партнира с Пласидо Доминго като изпълнява ролята на Дездемона в знаменития филм „Отело“, репертоарът й наброява над петдесет роли В този период Катя Ричарели изживява и страстната си любов с Хосе Карерас - връзка, която трае повече от 13 години. Певицата е прочута най-вече с изумителните си превъплъщения в опери на Верди- Амелия в Бал с маски, Елизабет в Дон Карлос, Леонора в Трубадур, играе и в Симоне Боканегра, Аида и др. Всеки един от нейните образи е изигран по уникален начин, останал в съзнанието на почитателите, а критиците не спират да сипят хвалебствия “Ричарели възвърна радостта от пеенето! Гласът й се лее, излъчва красота и топлина, които сгряват сърцето”.

Освен с професионалните си успехи, Ричарели предизвиква интерес и с личния си живот. Връзката й с Хосе Карерас е една от най-обсъжданите на Апенините, а тяхната поява в светските среди буди истинско възхищение. Голяма част от критиците обвиняват примата в страстта й към луксозни коли и скъпи бижута. През 1986 г., на своя 40-ти рожден ден, Катя сключва брак с известния телевизионен водещ Пипо Баудо, но през лятото на 2004 г. подава молба за развод.

Билети можете да намерите на касите на НДК, касите на Зала България, както и в мрежите на Еventim и Ticketsbg.com

Чуйте какво сподели Катя Ричарели в интервюто, което подготвиха Георги Митов-Геми и Юра Трошанова в звуковите файлове под снимката вляво.