НДК ПУСКА ДОПЪЛНИТЕЛНИ БИЛЕТИ ЗА КОНЦЕРТА НА АЛЕКСАНДРИНА ПЕНДАЧАНСКА

НДК ПУСКА ДОПЪЛНИТЕЛНИ БИЛЕТИ ЗА КОНЦЕРТА НА АЛЕКСАНДРИНА ПЕНДАЧАНСКА

2 април 2018г., зала 1 на НДК

Поради изключителния интерес към продуцирания от НДК концерт на оперната прима Александрина Пендачанска на 2 април в зала 1, НДК пуска допълнителни билети на цени от 35 лв. и 25 лв.

Преди броени дни певицата направи своя 70-и дебют на сцената. В белгийската столица Пендачанска дебютира в ролята на Сантуца в „Селска чест” от Маскани в копродукцията на „Ковънт Гардън”, опера „Австралия” и театър „Ла Моне”, Брюксел.

С предстоящия си концерт-спектакъл „Това съм аз“, Пендачанска ще отбележи своя 30-годишен творчески път на певицата, започнал от сцената на зала 1.

Специално за зрителите в НДК, оперната певица е подбрала репертоар, включващ ария на Виолета от операта „Травиата“, ария на Агрипина от едноименната опера на Хендел, ария на Графинята от „Сватбата на Фигаро” и ария на Електра от „Идоменей“ на Моцарт, както и ария на Ермионе от Росини.

На сцената на НДК Пендачанска ще си партнира с оркестъра на Пловдивската държавна опера под диригентството на Мартин Пантелеев, а в спектакъла ще видим и кадри от емблематични роли от репертоара й.

Билетите са в продажба на касите на Билетен център, а резервации могат да бъдат правени през онлайн платформата на НДК.