Светът на видеоигрите ще оживее в мултимедиен концерт с Оркестъра на Класик ФМ радио

Светът на видеоигрите ще оживее в мултимедиен концерт с Оркестъра на Класик ФМ радио

На 14 март 2018г. в зала „България“ от 19.30ч.

Светът на видеоигрите ще оживее в мултимедиен концерт с Оркестъра на Класик ФМ радио на 14-ти март т.г. Събитието „The World of Video Game Music“ е част от осмия сезон на цикъла „Музиката на Америка“, представен от „Кантус Фирмус“ и Фондация „Америка за България“. В програмата са събрани атрактивни музикални откъси от любими на геймърите заглавия като World of Warcraft, StarCraft II, Overwatch, Uncharted 2, Diablo III, Super Mario, Gears of War 2, Fallout 4, Call of Duty, Lord of the Rings Online, Everybody’s Gone to the Rapture и други. Парчетата в програмата са много разнообразни по характер и продължават най-добрите традиции на оркестровата филмова музика. Партитурите са създадени за продукти на водещите компании в тази индустрия: Ubisoft, Activision, Bethesda, Sony, Microsoft, Larian Games и други. Изпълненията ще бъдат илюстрирани с прожекция на образи от игрите на голям екран в залата. Основен диригент на концерта ще бъде Ейми Андерсън от САЩ, известна с работата си като музикален директор на концертната продукция „Legend of Zelda: Symphony of the Goddesses“. Андерсън е гостувала на пулта на редица елитни оркестри в цяла Европа, Канада, САЩ и Мексико.

Концертът „The World of Video Game Music“ е уникално събитие за българския концертен живот и повечето партитури ще прозвучат премиерно у нас. На живо в залата ще присъстват трима композитори. Един от тях е Нийл Акрий, допринесъл за партитурите на World of Warcraft, Diablo III и редица други хитови заглавия. Той ще участва в концерта и като диригент на своите произведения.

Специално за събитието от Лос Анджелис ще пристигне и българката Пенка Кунева с много успешна кариера на композитор и оркестратор в Холивуд, музикален автор на играта Prince of Persia, включена в програмата. Тя има активна роля в подготовката на събитието чрез личните си контакти във филмовата и компютърна индустрия.

Още един български акцент в концерта ще бъде музиката от Divinity: Original Sin 2, отличена с няколко престижни награди за 2017 г., сред които Game of the Year от британското списание PC Gamer. Създателят на музиката Борислав Славов (Glorian), който също ще присъства, е в авторския екип и на игрите Crysis 2 и Crysis 3, и е работил в сътрудничество с Ханс Цимер, Лорн Балф и др.

Билетите за концерта на 14-ти март са на цени от 20 до 50 лв. и са в продажба на касата на „Кантус Фирмус“ в зала „България“, както и онлайн на Ticketsbg.com.