Карерас дарява за 23-ти път

Галавечерта

Испанският тенор Хосе Карерас успя да събере 3 189 029 евро за борба с левкемията по време на 23-тата благотворителна гала вечер, излъчвана по немския телевизионен канал Sat 1 Gold. “Беше една прекрасна вечер, която ни помага в бъдеще да спасяваме животи и да утешаваме болки. Нашата публика отново ни подкрепи щедро, за което съм й признателен и много благодарен”, заяви големият оперен певец след събитието, превърнало се в традиция.

В концерта, излъчен на живо за първи път от Мюнхен, където се намира седалището на Фондацията на Хосе Карерас за борба с левкемията, участваха оперният певец Йонас Кауфман, цигуларят Дейвид Гарет и популярни знаменитости като Анастейша, Кейти Мелуа и др. 

Анастейша отбеляза възхищението си към Хосе Карерас заради “неговия постоянен ангжимент” към пациентите с коварното заболяване, а ежегодните дарения са доказателство, че те “ не са сами”. От своя страна, Кейти Мелуа посочи: “Като дъщеря на кардиохирург, знам как драстично може да се промени живота ти само за секунди. Никой не е застрахован от тази болест”.

Сред гостите на гала вечерта, които получаваха дарения по телефона, бе бившият капитан на германския национален отбор по футбол и световен шампион от 2014г. Филип Лам. По време на летните лагери, които организира, той става домакин на деца, страдащи от левкемия, за които спортът има значение. Това е един от 1100 проекта, които Фондацията подкрепя в Германия, като е инвестирала повече от 200 милиона евро, събрани от дарения.

Какво сподели Йонас Кауфман във връзка с инициативата на Карерас, ще прочетете утре в нашия сайт.