Знаменитият баритон Томас Хемпсън ще гостува в зала „България“ на 14 декември

Знаменитият баритон Томас Хемпсън ще гостува в зала „България“ на 14 декември

На 14 декември от 19ч.

Томас Хемпсън, най-популярният баритон в САЩ, ще изнесе концерт заедно със Софийската филхармония на 14 декември 2017г. в зала „България". В програмата са включени някои от най-обичаните арии от опери, оперети и мюзикъли от Моцарт, Гуно, Верди, Лехар, Бърнстейн и др. Концертът в София ще бъде дирижиран от най-успешния български диригент Павел Балев.

Оперният певец с успешна кариера в Метрополитън опера и на множество световни сцени е сред най-уважаваните и иновативни музиканти на нашето време. Според международната критика, Хемпсън е артист, който завладява не само със своя глас, но и със сценичното си присъствие. Начинът му на пеене допада както на експертите, така и на обикновения слушател. Репертоарът му включва повече от 80 роли, а неговата дискографията - над 170 албума. През последните години оперното величие партнира на сцената с Анна Нетребко, Соня Йончева, Йонас Кауфман и др.

Томас Хемпсън има няколко номинации за награда „Грами“ и става носител на отличието в категорията „Най-добър оперен звукозапис” през 2002г. Той е удостоен с наградата Live Legend (Жива легенда) на Конгреса на САЩ. Признанията за талантливия баритон идват от всички краища на света, а сред тях са Орденът на изкуствата и литературата във Франция, Австрийският почетен знак „За наука и изкуство“, званието „Камерзенгер” на Виенската държавна опера. Американският баритон е четирикратен носител на най-голямата награда за класическа музика “Ехо Класик” и почетен член на Кралската музикалната академия в Лондон.

Концертът на Хемпсън на 14 декември в София ще бъде първата му изява на българска сцена, но не и първа среща с маестро Павел Балев. Той дирижира концертната програма на Томас Хемпсън на световните оперни сцени.

Билети за ексклузивния концерт на Томас Хемпсън със Софийската филхармония все още са налични на касата на залата и в мрежата на Ивентим, а цените са от 50 до 80 лв. Можете да поръчате вашите билети ТУК