Световноизвестният Щраус Оркестра Виена с грандиозен концерт в София

Световноизвестният Щраус Оркестра Виена с грандиозен концерт в София

8.12.2017г., зала 1 на НДК

Световноизвестният Щраус Оркестра Виена ще изнесе грандиозен концерт в София на 8 декември, в зала 1 на НДК от 20:00. Прочутият в цял свят оркестър, начело с великия диригент Пeтeр Гут, пристига отново в България по покана на Продуцентска компания АРТ БГ. Щраус Оркестра Виена, който пожъна невероятен успех у нас през 2012 година, се завръща, за да потопи родните фенове на класическата музика в омагьосващия свят на безсмъртната австрийска династия, чието музикално наследство е се е превърнало в един от стълбовете не само на музиката, а и на културната история на човечеството като цяло.

С безброй блестящи изяви в значими музикални фестивали, сензационни телевизионни концерти, турнета в цяла Европа, Америка и Азия и със своите CD записи, оригиналният Щраус Оркестра Виена е международен синоним на автентичната виенска музика с богат репертоар от класиката на династията Щраус и майсторите на виенската оперета. С професионален състав от изключително опитни музиканти виенският Щраус Оркестра Виена поддържа постоянна водещата си позиция с най-високи художествени стандарти пред множество подобни музикални формации.

Петeр Гут е международно признат специалист по творчеството на Йохан Щраус и един от най-уважаваните диригенти на класическата музикална сцена, както във Виена, така и в цял свят. Верни на традицията на Йохан Щраус, той дирижира оркестъра и с цигулка в ръка. От началото на новото хилядолетие, Щраус Оркестра Виена изнася всички свои новогодишни концерти в голямата зала на Винер Концертхаус, което бързо се превръща в непоклатима традиция за виенчани.

Богатият избор на любими композиции, разнообразието от форми на класически танци и не на последно място умело подбраните оперетни фрагменти, превръщат програмата на Щраус Оркестра Виена в дългоочаквано събитие, привлекателно за всички аудитории и често обогатявано от вокални партии на известни певци.

Билети за концерта на Щраус Оркестра Виена могат да се закупят в мрежата на Ивентим на цени:

Стандартни - 40-60 лв

ВИП: 80-100 лв

Първите триста закупени билети са с 10 лв отстъпка!