„ОТНОВО Е КОЛЕДА“ С ДЕТСКИ ХОР „ПИМ-ПАМ“  И ПЕВЦИТЕ ИЛОНА ИВАНОВА И ДЕНКО ПРОДАНОВ

„ОТНОВО Е КОЛЕДА“ С ДЕТСКИ ХОР „ПИМ-ПАМ“ И ПЕВЦИТЕ ИЛОНА ИВАНОВА И ДЕНКО ПРОДАНОВ

Билетите за събитието на 19 декември в зала „България“ са в продажба от утре, 1-ви ноември

Детски хор „Пим-Пам“ и музикална агенция „Кантус Фирмус“ представят тържествения коледен концерт „Отново е Коледа“, който ще се състои на 19 декември от 19:00 ч. в столичната зала „България“. В програмата ще участват различните формации на ансамбъла – от най-малките певци на 4-5 години, до най-опитните хористи в концертния състав на възраст до 18 г. Диригент на хора е Ирена Христова. Децата ще изпеят любими коледни песни от български и чужди композитори, които създават неповторимо празнично настроение за всички слушатели. По традиция част от програмата е и емблематичната песен „Отново е Коледа“ на големия български композитор Борис Карадимчев – основател и дългогодишен художествен ръководител на хора. Като специални гости в програмата са поканени талантливите млади певци Илона Иванова и Денко Проданов, които ще се включат със солови и дуетни изпълнения заедно с хора. В концерта ще участва също и сборна мъжка хорова формация с диригент Кристиан Попов за изпълнението на серия от песни за Рождество, написани от Б. Карадимчев през 1991 г., които не са изпълнявани оттогава. Билетите за събитието ще бъдат пуснати в продажба от утре, 1-ви ноември на сайта TICKETSBG.com и на касата на „Кантус Фирмус“ в зала „България“.

Детски хор „Пим-Пам“ е създаден през 1979 г. През годините хорът популяризира естествената, неповторима детска интерпретация на песни в различни стилове и жанрове. С еднакво майсторство „Пим-Пам“ изпълняват песни за деца, хитове от световната популярна музика, съвременни преработки на български фолклор и творби на големите композитори от Барока до наши дни. Голямата популярност на хора се дължи на многобройните концерти в България и чужбина, на предаванията по българските телевизионни канали и радиостанции и на записите. Хорът е изнасял концерти в Швеция, Унгария, Румъния, Турция, Италия, Франция, САЩ, Пуерто Рико, Украйна, Канада.

Илона Иванова става известна с участието си в петия сезон на „Гласът на България“ (2017 г.) в отборите на Графа и Иван Лечев. Тя е завършила Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ в София. От 2014 г. тя пее в спектакли и концерти на Националния музикален театър "Ст. Македонски", където дебютира в представлението за деца „Котаракът Шарл“. Други постановки с нейно участие са „Фраскита“, „Вълшебната флейта“, „Любов и смърт в Мулен Руж“. През миналия сезон тя се изяви в мюзикъла „Булевардът на Залеза“ от А. Л. Уебър, под режисурата на Акад. Пламен Карталов, както и в „Бягство“ по песните на Дует Авеню. Най-новата й роля е от спектакъла „Орфей в Ада“ от Ж. Офенбах с режисьор Явор Радованов.

Денко Проданов завършва НУИ "Добри Христов" във Варна, след което е приет в НМА “Проф. Панчо Владигеров” в класа на проф. Илка Попова. Продължава обучението си с магистратура в специалност Музикално-сценична режисура в класа на доц. д-р Виолета Горчева отново в НМА. Седми сезон Денко Проданов е солист в Националния музикален театър "Стефан Македонски" с главни роли от постановките "Лелята на Чарли", "Бал в Савой", "Аладин е един", "Службогонци", "Моята прекрасна лейди", "Графиня Марица", "Фраскита", "Цигански Барон", "Любов и смърт в Мулен Руж", „Булевардът на Залеза“, "Бягство" и др. Участвал е с успех и в независимите проекти "Алис в страната на сънищата", "Грозното пате" и др. Носител е на две награди "Кристална Лира" (2014 г. в категория млад изпълнител и 2016 г. в категория оперно и оперетно изкуство).