Книга с фотоси за сър Саймън Ратъл с Берлинските филхармоници

Книга с фотоси за сър Саймън Ратъл с Берлинските филхармоници

Новото издание

Историята на новото издание е свързано с 10-годишния труд на фотографката Моника Ритерсхаус. В нейния обектив попадат Берлинските филхармоници и техния главен диригент сър Саймън Ратъл. Снимки от репетиции и концерти, фотоси в залата, на сцената и извън нея, кадри от седалището на оркестъра в Берлин и от турнета по света – всичко това става част от архива на Ритерсхаус. В него има както снимки, запечатали не само множество емоции, а така също и спокойни работни моменти на световноизвестните музиканти, изпълнени с задълбоченост и концентрация.

Сега тези изключителни музикални мигове попадат на страниците на книга, която проследява изминатият творчески път на престижния оркестър и авторитетния диригент през призмата на фотографията. Ритерсхаус успява да улови греещите лица на Берлинските филхармоници след постигнат успех на концерт, но и тяхната вглъбеност докато заедно интерпретират музиката със своите инструменти. Фотографката отразява музицирането на оркестрантите от различни и необичайни перспективи. В същото време тя документира по впечатляващ начин епохата на Ратъл в тази неочаквана ретроспектива.

Книгата носи заглавието „Музика в движение”. В изданието са включени текстове на немски и английски език, които са съставени от отговорния редактор по музикалните теми във „Франкфуртер алгемайне цайтунг” Елеоноре Бюнинг. Още по време на следването си журналистиката присъства на концерт на Берлинската филхармония и пише първата си статия за него. С течение на времето се добавят интервюта, мнения и изказвания на оркестрантите, които са споделени в новата книга. Така читателите придобиват представа за предизвикателствата в професията и преживяванията, които ежедневно съпътстват реномираните музиканти.