Обновиха Музикалната зала на Синсинати

Обновиха Музикалната зала на Синсинати

На 6 октомври отваря врати

На 6 октомври 2017г. Музикалната зала на Синсинати отново ще отвори врати след 6-месечен ремонт. Сградата, издигната през 19 век, разполага с огромно пространство за музиканти и публика, което носи името на основателя и патрон на оркестъра Спрингър. То вече представлява модерна и удобна концертна зала. Сцената бе разширена с 12 фута, а броят на седящите места бе сведен до 900. Петнадесет акустични "облака" са поставени върху сцената, които ще послужат за по-доброто възприемане на музиката. „Акустичните подобрения в обновената музикална зала са невероятни”, заявява диригентът Луи Лангре, който е музикален директор на институцията. В профила си в социалната мрежа „Фейсбук” той отбеляза: „Звукът на оркестъра е по-топъл от всякога, като се подчертава неговата яснота и присъствие”. За ремонтните дейности бяха похарчени 135 милиона долара.

Музикалната зала на Синсинати е открита през 1878г. и е първата сграда за класическа музика в града. В нея съжителстват градския симфоничен оркестър, оперната трупа, Синсинати Попс оркестра, както и седалището на Майския хоров фестивал. През 1975г. е определена от американското правителство за Културно-историческо наследство. Концертният комплекс е построен върху гробище за бедни, което е било едно от най-слабо посещаваните места в САЩ, както и парк. За построяването на зданието са похарчени повече от 300 000 щатски долара. Освен „Аудиториум Спрингър”, сградата разполага с Балната зала, която побира около 1300 души, и в нея днес има орган; Клуб на критиците с 50 места и Corbett Tower с капацитет от 300 души, като залата се използва за най-често за сватбени тържества и приеми.

Първото произведение, поставено на голямата сцена на Музикалната зала на Синсинати, е било операта „Алцеста” от Кристоф Вилибалд Глук, последвана от изпълнение на Третата симфония на Лудвиг ван Бетовен. Публиката, която се събира за откриването на 14 май 1878г., е била 6000 души. От това място, но през 1884г., започват размириците в Синсинати – един от най-мрачните периоди в историята на САЩ, когато 10 000 граждани се отправят от залата към съда.