„Евита“ - втори бродуейски мюзикъл в България вече е факт!

„Евита“ - втори бродуейски мюзикъл в България вече е факт!

21.02.2018г., зала 1 на НДК

Още един световноизвестен мюзикъл на сър Андрю Лойд Уебър пристига в България. След рекордния интерес към „Котки“ у нас тази пролет, скоро ще можем да видим на родна сцена и „Евита“ – една от най-успешните продукции на Бродуей за всички времена. Спектакълът ще гостува в София на 21 февруари 2018г. в зала 1 на НДК по покана на Продуцентска компания АРТ БГ.

С музика от големия Андрю Лойд Уебър и текст от Тим Райс тази легендарна постановка съчетава най-доброто от класическата традиция на музикалния театър и спиращи дъха хитови музикални композиции, отличени с престижни награди.

Едва ли има почитател на съвременната популярна музика, който не познава култовите песни "Don’t Cry for Me Argentina", "You Must Love Me" и „Another Suitcase In Another Hall” благодарение на изпълнението им от поп иконата Мадона в ролята на Евита в едноименната екранизация на мюзикъла.

В оригинал те са написани от Андрю Лойд Уебър именно за театралната версия на „Евита“ през 1978 г. – може би най-сполучливото претворяване на живота на Мария Ева Дуарте де Перон. Тя е втората съпруга на аржентинския президент Хуан Перон, първа дама на южноамериканската република за шест години до ранната й кончина през 1952 г., само на 33 години. Наричана с много любов и преклонение Евита, тя е любимка на народа и защитник на правата на жените в Аржентина. Създала и управлявала първата женска политическа партия в Аржентина – Женската перонистка партия, тя извършва и интензивна благотворителна дейност.

Мюзикълът „Евита“ се играе над 40 години на Уест Енд, Лондон, и Бродуей, САЩ, и е преведен на повече от 14 езика. С това „Евита“ се нарежда сред най-играните и най-обичаните мюзикъли на Андрю Лойд Уебър в световен мащаб заедно с „Исус Христос Суперзвезда“, „Фантомът на операта“ и, разбира се, „Котки“. Именно прословутата сага за котките от задния двор бе посрещната с фантастичен интерес при първото си представяне в България. Над 22 000 човека се докоснаха до класическия шедьовър, жадни за стойностни предложения в областта на изпълнителските изкуства. А на 21 февруари 2018г. в зала 1 на НДК мюзикълът „Евита“ се очаква дори да надмине успеха на „Котки“.

Билети влизат в продажба от 04.09.2017г. в мрежата на Eventim от 65 до 125 лв. и ВИП 155 лв.