Коледен концерт на Виенския камерен оркестър

Коледен концерт на Виенския камерен оркестър

Тази година Коледа в България ще бъде по-рано през декември!

Тази година Коледа в България ще бъде по-рано през декември! Автентичният австрийски коледен дух идва в София на 5 декември с празничен концерт на фантастичните музиканти от Виенския камерен оркестър в Зала 1 на НДК.

Българските меломани посрещат прочутите музиканти от един от най-елитните оркестри в света - Виенски камерен оркестър със солист - виртуозния цигулар проф. Марио Хосен на 5 декември 2017 г. в 20:00 в зала 1 на НДК за най-качественото коледно събитие тази зима. Гостуването им в София е по покана на Germi Art & Entertainment и е поредното от успешни класически събития, планирани и осъществени от организаторите - спектакъла „Духът на Паганини“, Виртуозите на Миланската скала, Орфей и Паганини, Лесли Хауард свири Лист: Концертът и други.

Концертът на Виенския камерен оркестър на 5 декември ще пренесе за зрителите автентичния коледен дух от Виена директно в зимна София за най-адекватното коледно събитие в празничния сезон. Програмата за концерта на елитните австрийски музиканти в България включва виенски коледни класики и любими мелодии на Йохан Щраус и Фриц Крайслер.

Виенският камерен оркестър е основан през 1946 г. и е световно популярен с високата техничност и прецизност на музикантите си. През годините диригенти и партньори на оркестъра са били звезди като Йехуди Менухин, Карло Дзеки, Шандор Вег, Филип Ентремон, Ернст Ковачич, Йожи Хатори и др. От 2008 г. главен диригент е Щефан Владар, който поставя оркестъра за постоянно на челни места в национални и международни класации. Солист и диригент на най-празничния концерт в София тази Коледа е виртуозният цигулар проф. Марио Хосен, чиято харизма и сценично присъствие му спечелиха безапелационна слава в най-елитните концертни зали в света.

Билетите за коледния концерт в НДК на 5 декември 2017 са на цени от 50 до 100 лв. и вече са в продажба в мрежата на Eventim и на касата на Билетния център в НДК. В събитието във Facebook може да намерите актуална информация за концерта. Празничното събитие се осъществява със съдействието на Столична община и подкрепата на Българо-американска кредитна банка и Minkov Brothers Wine Cellar.