Карл Дженкинс подготвя нов албум

„Symphonic Adiemus”

Сър Карл Дженкинс подписа договор с компанията Decca за издаването на новия си компактдиск. Албумът носи заглавието ”Symphonic Adiemus”, а неговата световна премиера предстои. Съгласно клаузите на сключеното споразумение, звукозаписната компания ще включи целия списък със записи на авторитетния уелски маестро в своя каталог, считано от 31 декември 2018г.

”Symphonic Adiemus” съдържа подбор от ключови моменти от добре познатия проект ”Adiemus”, но аранжирани за голям хор и оркестър. Записите са осъществени със смесен хор от 80 души и с оркестър от над 100 музиканти, като повече от 20 са класическите и етно перкусии.

„От 1995 г., когато ”Adiemus” се появи за пръв път, бях „наводнен” от молби от хорове по целия свят за такъв ”Adiemus”, който за първи път да включва както мъжки, така и женски гласове”, обяснява Дженкинс. „Идеята за повторно извършване на преглед на миналия проект, ме доведе до нова концепция за увеличаване на силите навсякъде, с което целият звук стана още по-масивен и симфоничен”.

”Symphonic Adiemus” ще бъде представен официално на 29 септември 2017г. в Кралската фестивална зала в Лондон, последван от изпълнения в Симфоничната зала на Бирмингам (21 октомври) и в Бриджуотър Хол в Манчестър (19 ноември). Новите записи се осъществяват от Лондонския филхармоничен хор и Симфоничния оркестър ”Adiemus”, дирижирани от самия Сър Карл Дженкинс.

Междувременно партитурите от проекта ”Symphonic Adiemus” се появиха под знака на престижното британско издателство, специализирано в издаването на класическа музика, Boosey & Hawkes.