Предстои Банско опера фест 2017

Предстои Банско опера фест 2017

24-26 август, вход свободен

В продължение на силния летен сезон за Банско и неговата наситена културна програма, идва ред под звездите да звучи класическа музика. На 24, 25 и 26 август 2017г за седми пореден път ще се проведе Банско Опера Фест. Хиляди любители на оперното изкуство се събират под открито небе за поредното издание на Банско Опера Фест, което се провежда всяка година. Събитието събира на една сцена едни от най-ярките и изтъкнати оперни изпълнители и балетисти. Община Банско, Кемпински Хотел Гранд Арена Банско и Монте Мюзик представят продукция на високопрофесионално ниво за всички гости и жители на курортния град, а фестивалът вече продължава три дни.

През 2017 г. Фестивалът за оперна и класическа музика Банско Опера фест ще покаже на публиката балетната постановка "Спящата красавица" по музика на Пьотр Илич Чайковски /24 август/ и операта "Джани Скики" от Джакомо Пучини /25 август/- продукции на Държавна опера – Русе, както и мюзикълът "Котките" от Андрю Лойд Уебър, представен от трупата на Държавна опера - Варна.

Седмото издание на оперния фестивал отново ще състои на централния площад "Никола Вапцаров" в град Банско. Входът е свободен, а представленията започват от 20.30 часа.