Продават двореца на тенора Джакомо Лаури- Волпи

Продават двореца на тенора Джакомо Лаури- Волпи

За 1,4 млн.евро

Италианският тенор Джакомо Лаури- Волпи прекарва последните години от живота си в дворец от 1910г., построен в община Бурхасот, Валенсия, Испания. Оперният певец живее в импозантната сграда, след като през 1924г. сключва брак с испанското сопрано Мария Рос. Кариерата му по това време е внушителна- не спират поканите за участие в оперни постановки на Метрополитън опера- Ню Йорк, Миланския оперен театър „Ла Скала”, Театро Колон- Буенос Айрес и др. Въпреки че изпълнява арии от опери на Верди, Пучини, Маскани, Майербер по целия свят, Джакомо Лаури- Волпи винаги се връща в испанския палат, където отдъхва или пише своите книги. Мястото се превръща в средище на интелектуалци и артисти от Валенсия, а понякога и в импровизирана сцена за рецитали и камерни спектакли. През 1975г. Джакомо Лаури- Волпи основава Международна награда за оперно пеене на името на съпругата си и същата година пее заедно с Монсерат Кабайе.

Тенорът напуска този свят на 17 март 1979г. в Бурхасот, като официалната причина е церебрална тромбоза, а истинската- любовта към Мария Рос, която губи живота си преди това. Един от най-добрите гласове на 20 век пише в последното си послание до оперната певица: „Ще те видя отново”. Осиновената им дъщеря Карла Лаури го доказва, тъй като съхранява личния дневник на маестрото, където се намират всички текстове до болната му съпруга. Карла Лаури следва последния завет на Джакомо Лаури- Волпи: „душата ми да бъде с жена ми и с Бог, сърцето ми – в Рим (градът, в който израснах), а тялото ми в Испания (страната, в която се влюбих, остарях и ще почина)”.

Модерният дворец е на два етажа с широки и величествени мраморни стълбища. В него има трапезария, хол, кухня, две бани и две спални. В кабинета на Лаури- Волпи се намират масивни дървени мебели, а в големия салон певецът прекарва зимните вечери в акомпанимент на пиано на своята съпруга. Таваните са декорирани с гипсови отливки. В градината се открива пътека в арабски стил. Днес този дворец, в който е живял големият оперен изпълнител, е обявен за продажба, а неговата цена възлиза на 1,4 млн. евро.