Анна Нетребко ще дебютира в операта “Аида”

Анна Нетребко ще дебютира в операта “Аида”

След като опроверга “Форбс”

Руската оперна прима Анна Нетребко отново разбуни духовете. Тя опроверга информацията на сп. “Форбс”, че годишният й доход достига 7,5 млн. долара, което я прави най-високоплатена сред руските музиканти. Впоследствие главният редактор на руското издание на списанието Николай Усков окачестви оценката като субективна, но покани оперната дива и артистите от нейния ранг да сътрудничат с медията при оповестяването на точните данни.

Нетребко предизвика и още една вълна от положителни коментари- този път заради предстоящия си дебют в операта “Аида” от Джузепе Верди по време на Залцбургския фестивал. В аванс Анна Нетребко публикува първата снимка в социалните мрежи, дело на Моника Ритерхаус, от предстоящата постановка, в която оперната знаменитост е облечена в костюма на етиопската принцеса. Спектакълът, дирижиран от Рикардо Мути, по думите й предвижда да бъде невероятен в музикално отношение. 45-годишното сопрано ще си партнира на сцената с Франческо Мели /Радамес/, Екатерина Семенчук /Амнерис/, Роберто Талявини /Фараонът на Египет/ и др. Съпроводът ще бъде на Виенската филхармония с участието на Концертната асоциация на Хора на Виенската щатсопер. Най-високата цена на билета за предстоящия спектакъл възлиза на 450 евро. Премиерата предстои на 6 август, а след това ще се проведе галавечер с артистите от постановката. Приходите от входните билети за нея ще бъдат дарени за образователните програми на фестивала.

Междувременно почитателите на оперната музика тръпнат в очакване на следващия диск на Анна Нетребко. Оперната прима записа 18 любовни дуета със съпруга си, тенорът Юсиф Ейвазов, които ще се появят на 1 септември в проекта ”Romanza” /“Романс”/, издаден под знака на Дойче Грамофон.