Виясон с нов албум

Виясон с нов албум

Заедно с Илдар Абдразаков

Роландо Виясон се присъединява към баса Илдар Абдразаков, диригентът Яник Незе-Сеген и Градския оркестър на Монреал за издаването на новия албум „Дуети”. Той ще излезе през септември 2017 г. под знака на Deutsche Grammophon.

Роландо Виясон и Илдар Абдразаков, които за пръв път се появяват заедно на една сцена в постановката „Лучия ди Ламермур” от Гаетано Доницети през 2009г., сега се събират за първия си съвместен звукозаписен проект. Заглавието на албума „Дуети” /"Duets"/ подсказва селекция от дуети от оперни творби на Бизе, Бойто, Доницети, Гуно и Верди, както и песни от творчеството на някои от популярните изпълнители от родните им държави - Мексико и Русия.

В този албум Роландо продължава дългогодишните си артистични отношения с Яник Незе-Сеген. Изявеният тенор работи за първи път с прочутия диригент през 2008 г. в оперната продукция „Ромео и Жулиета” от Шарл Гуно, която бе поставена по време на Залцбургския фестивал. От тогава двамата си сътрудничат в света на звукозаписа, като до момента имат няколко опери на Моцарт, издадени от Deutsche Grammophon.