Антонио Бандерас играе във филма за Бочели

Антонио Бандерас играе във филма за Бочели

Лентата излиза през септември

Италианските киносалони се подготвят да приютят ценителите на класическия звук и оперното изкуство. Поводът е предстоящата премиера на филма „Музиката на тишината“, който е вдъхновен от живота на Андреа Бочели. Лентата разказва за личния живот и професионалния път на Амос Барди - алтер его на Андреа Бочели. Филмът разкрива моменти от ранното детство до първите триумфи в кариерата на оперния изпълнител, но не спестява притесненията, малките и по-големи болки, които той изпитва през годините. Бочели разказва историята на семейството си, което насърчава музикалните му изяви от детството. Той разкрива моментът, в който остава без зрение, както и моментите, в които се увеличават изявите му на световните сцени. В саундтрака на филма ще прозвучат някои нови песни, които Андреа Бочели е композирал в младежките си години, но никога не е представял досега. Режисьор на продукцията е Майкъл Радфорд, чиято работа е позната на почитателите на седмото изкуство от филмите „Пощальонът“, „1984-та“ и „Венецианският търговец“. Той работи в сътрудничество с Анна Павиняно, като съавтор на сценария заедно с Бочели.

Антонио Бандерас ще се превъплъти в образа на прочутия италиански тенор. Кариерата на испанския актьор се развива динамично, като наскоро се появиха няколко филма с негово участие - „Черна пеперуда”, ”Salty” /с Олга Куриленко/, ”Security” /в който си партнира с Бен Кингсли/. Във филма „Музиката на тишината“ участват още актьорите Тоби Себастиан /Амос Барди/, Джорди Молла /бащата на младия Бочели/, Луиза Раниери /майката на Бочели/ и Енио Фантанстикини /чичото на певеца/. Лентата е заснета в Рим, Пиза и Волтера, а премиерните прожекции са предвидени на 18, 19 и 20 септември в италианската столица.

Кинопродукцията „Музиката на тишината“ е изградена по мотиви от едноименната автобиография на Андреа Бочели, която бе публикувана през 1999г. в Италия от издателство Де Агостини, след като бе подкрепена и разпространена от няколко италиански специализирани компании.