„Споделете музиката в Двореца Врана“

„Споделете музиката в Двореца Врана“

30 юни - 2 юли 2017г.

Четвърто издание на цикъла концерти „Споделете музиката в Двореца Врана“, организиран от Софийската филхармония, ще се проведе в парк "Врана" край столицата. На 30 юни, 1 и 2 юли, като част от Календара на културните събития на Столична община ще можете да посетите три вечерни, два детски концерта-матинета от програмата Фортисимо Фамилия и едно безплатно ателие за деца до 16 години. Откриването ще се състои на 30 юни с участието на оркестъра на Софийската филхармония и Националният филхармоничен хор „Светослав Обретенов” под диригентството на Славил Димитров. Оперно-оперетната гала ще премине под надслов „Нощна феерия”. Солисти ще бъдат изявената оперна певица Мария Цветкова-Маджарова, която през 2015г. спечели наградата "Кристална лира" на слушателите на Класик ФМ радио за ролята на Катерина Измайлова от едноименната опера на Шостакович в рамките на фестивала „Мартенски музикални дни”. Партньор на сопраното в рамките на събитието ще бъде и тенорът Николай Моцов, който непрекъснато получава покани за ангажименти в оперни театри у нас и по света. В тяхно изпълнение ще прозвучат произведения от Чайковски, Лехар, Щраус, Калман, Пучини, Верди и др. „Ние сме на терасата, публиката е до фонтана”, обяснява Славил Димитров в ефира на Класик ФМ радио. „Обстановката е царска и приказна”, допълва маестрото.

Цикълът концерти дава възможност публиката да прекара още повече време с музика сред природата във "Врана", децата да се насладят на спектакъл, създаден специално за тях и с любими актьори, които ще ги увлекат в музиката чрез интересна история, в която ще участват и те. С богатството и магията на ударните инструменти ще ги запознаят двама музиканти, които ще им предадат първите уроци по перкусии. Вечерните концерти ще поднесат фойерверк от арии, симфонични творби, джаз, етно, барок, испански ритми и др.

Още акценти от „Споделете музиката в Двореца Врана“, за концерта на откриването и още интересни възможности за бъдещи хористи и диригенти ще разкрие диригентът Славил Димитров в интервюто на Георги Митов-Геми в звуковите файлове под снимката вляво.

Вижте пълната програма на събитието ТУК