Нов документален филм за Павароти

Нов документален филм за Павароти

Подготвя Рон Хауърд

Нов документален филм за великия Лучано Павароти подготвя американския актьор, продуцент и кинорежисьор Рон Хауърд. „Провокиран съм от живота на големия оперен певец, който представлява низ от върхове и спадове”, споделя авторът. „Като всяка завладяваща личност, той беше и човек с много противоречив характер. Неговата артистична амбиция, продиктувана от огромния му талант и дълбоката любов към човечеството, изгради своя силна връзка с почитателите на оперното изкуство през цялата му кариера, но и подхранваше неговия живот като филантроп”, посочва Хауърд. „Заинтригуван съм от начина, по който неговата емоционална страст не само зареждаше музиката, която изпълняваше, но и този могъщ контакт с публиката”, допълва той.

Рон Хауърд е автор на документалния филм, посветен на легендарната британска четворка Бийтълс, който носи заглавието „Осем дни в седмицата". Лентата успя да привлече приходи от 2,9 милиона долара. Хауърд режисира и Том Ханкс в американския трилър „Ад”, като спечели 220 млн.долара в световен мащаб при бюджет на продукцията в размер на 75 млн. долара. Въпреки че режисьорската му кариера започва през 80-те, Хауърд получава международна известност с филмите „Далече, далече”, „Красив ум”, „Шифърът на Леонардо”, „Ангели и демони” и др. Носител е множество престижни отличия, сред които „Оскар”, „Златен глобус”, „Еми”, „БАФТА” и дори има награда „Грами”.

Новият проект на Рон Хауърд ще бъде осъществен с подкрепата на наследниците на Лучано Павароти, както и в сътрудничество със звукозаписните лейбъли Universal Music Classics и Decca Records. Продуценти са 4 компании за разпространение на филмови, музикални и телевизионни продукции. Все още не е известна датата, на която филмът за Павароти ще бъде разпространен в киносалоните по света.