В памет на жертвите в Манчестър

В памет на жертвите в Манчестър

Ще свирят 3 оркестъра

Концерт „с вдъхновяващата и възвисяваща класическа музика”, ще изнесат три оркестрови състава, които ще свирят заедно в памет на жертвите на терористичния акт в Манчестър и техните семейства и приятели. По време на специалния концерт ще се изявят Оркестър Хале, Филхармоничния оркестър на Би Би Си и Манчестър камерата, които ще бъдат ръководени от двама диригенти- сър Марк Елдър и Стивън Бел. Това е първата музикална проява, която се организира от британските симфонични оркестри. В програмата са включени изпълнения на едно от най-търсените мецосопрани Алис Кут, британската джаз певица и композитор Клеър Тийл, която е гостувала в България, и музиканта Гай Гарви. Събитието ще се състои на 1 юни в Бриджуотър хол в Манчестър с вход свободен.

Всички оркестранти и певци ще участват без да получат заплащане за своите усилия. Една от целите им ще бъде да насърчат публиката към подкрепа за близките на загиналите. Чрез платформата „We Stand Together Manchester”, се събират дарения за подпомагане, като до момента сумата възлиза на около 1,7 млн. паунда.

Припомняме ви, че множество световни музиканти и знаменитости изразиха в социалните мрежи своята съпричастност към трагедията в английския град, която се случи преди седмица. Дори Кралската опера „Ковънт Гардън” предприе мерки, за да гарантира безопасността на зрителите.