Церемония по връчване на наградите „Златно перо“ 2017

Церемония по връчване на наградите „Златно перо“ 2017

Classic FM радио и галерия „Макта“

Classic FM радио и галерия „Макта“ ще раздадат за 22-ра поредна година отличията за принос към българската култура и изкуство.

Предстои официалното връчване на наградите „Златно перо“, които Classic FM радио и галерия „Макта“ присъждат за изключителен принос към българската култура и изкуство. Отличията под формата на брошки, изработени от 24-каратово злато, ще бъдат раздадени на 24-ти май от 17:00 часа под куполите на Ларгото пред Министерски съвет.

Вече 22 години единственото радио за класическа музика - Classic FM радио и галерия „Макта“ награждават 24-ма представители на българската култура и изкуство. По традиция миналогодишни носители на златните пера ще връчат призовете за 2017-та година. Събитието е с вход свободен за публиката, която иска да види на живо церемонията по връчването на наградите за 2017 г. В програмата ще участва Детски хор „Пам-Пам“, танцьори от трупата „National Art“ и от фолклорен ансамбъл „Средец“.

И тази година слушателите на Classic FM радио ще определят един от носителите на престижното отличие. Предложения могат да се изпращат на [email protected] до 19 май включително.

Церемонията „Златно перо“ се провежда в рамките на Европейския музикален фестивал, който е част от Календара на културните събития на Столична община за 2017 г. и съорганизатор - Министерство на културата на Р. България.