„Европейски музикален фестивал” организира дискусия на музикалната критика

„Европейски музикален фестивал” организира дискусия на музикалната критика

12 май, 11:30ч., зала 48 на НМА

След поредица от атрактивни концерти, последният от които се състоя на 8 май на Ларгото в София, „Европейски музикален фестивал” продължава с дискусионно събитие на музикалната критика. Утре, 12-ти май от 11:30 часа в зала №48 на НМА „Проф. П. Владигеров” ще се състои конференция на тема „Европейски музикален фестивал 2017 в огледалото на младата критика”. За участие в разговора са поканени студенти, специализанти и докторанти от теоретичния факултет на Националната музикална академия „Проф. П. Владигеров”. В обсъждането на тематиката ще участват и водещи журналисти от този сектор, които следят културния живот в столицата. Събитието цели да провокира интерес към професионалното отразяване на музикалния живот в България, което през последните години трудно намира място в българските медии. Дискусията се организира съвместно с НМА и с активното участие на проф. д-р Наташа Япова, заместник ректор по учебно-методическата дейност. В ролята на модератор ще участва журналистът от Classic FM радио – Георги Митов – Геми.

„Европейски музикален фестивал”, организиран от агенция „Кантус Фирмус”, е част от Календара на културните събития на Столична община за 2017 г., а съорганизатор е Министерството на културата.

През този месец в рамките на форума предстоят още концерта „Годишните времена от Вивалди и Пиацола“ на 20 май с участието на Веско Пантелеев – Ешкенази и талантливи млади цигулари, както и гостуването на Смесения хор на Университет Bucknell от САЩ на 31 май.