Финалистка на „Мис Италия” пее на 10 юни в Античния театър- Пловдив

Разказва Марио Хосен

На 10 юни в Античния театър в Пловдив ще бъде открит традиционния фестивал ”Opera Open” с грандиозния мистичен спектакъл „Орфей и Паганини“. „Концепцията за концерта възникна спонтанно”, разкри в ефира на Класик ФМ радио основният идеен двигател на събитието Марио Хосен. Според виртуозния цигулар, програмата цели да „пресъздаде прототипа на двама адепти в световната история, които чрез силата на музиката променят обществото, в което са живели”. В романтичния приказен концерт, заедно с Марио Хосен, ще участва едно от най-интересните нови имена на Миланския оперен театър „Ла Скала” - мецосопраното Никол Брандолино. През 2016г. тя успешно дебютира на престижната сцена с роля в операта „Мадам Бътерфлай” от Дж.Пучини, след покана, получена от диригента Рикардо Шаи. „Това доверие, което й се оказва, говори за потенциала, заложен в нея”, подчерта цигуларят Марио Хосен в предаването "Сутрешно кафе" с водещ Георги Митов-Геми.

Никол Брандолино е не само обещаваща млада надежда в Италия, но и сред най-красивите дами на съвременната световна оперна сцена. Тя е завършила Консерваторията „Джузепе Верди“ в Торино и става лауреат на престижния вокален конкурс „Салваторе Личитра“. Чаровната италианка вече е пяла под палката на имена като Донато Ренцети, Джанандреа Нозеда и Роберто Рици Бриньоли. Интересен факт от биографията й е, че блондинката е била класирана на финала на конкурса „Мис Италия”- 2009, но не се явява, защото на същата дата е бил и приемният й изпит в консерваторията. Тогава Брандолино прави своя съдбовен избор без колебание и е приета в музикалната институция. Атрактивният й външен вид само допълва неоспоримите й певчески качества, на които ще стане свидетел и българската публика в Античния театър на 10 юни.

В „Орфей и Паганини“ ще вземат участие и Aрена ди Верона Квартет, оркестърът и хорът на Държавната опера –Пловдив и диригентът Жан Ферандис. Освен вдъхновяващия глас и присъствие на Никол Брандолино и вълшебния звук от цигулката на Марио Хосен, в модерната митична приказка ще звучи и един уникален инструмент - кристален орган в изпълнение на Мишел Деньов. Той ще бъде поставен на орфическия олтар в спектакъла, който предстои на древната сцена в Пловдив. „Такъв звук от акустичен инструмент другаде не съм слушал. Убеден съм, че публиката ще бъде приятно изненадана от този инструмент”, обяснява Марио Хосен. „Музиката, любовта и вечното послание и надежда, че животът е една приказка, ще ни обедини в рамките на тези два часа”, уверен е талантливият музикант. Какво още сподели Марио Хосен, чуйте в звуковия файл под снимките вляво.

Концертът е част от програмата на Пловдив за Европейска столица на културата 2019 г. Билети се продават в мрежата на Eventim, на касата на Опера Пловдив в Дом на културата "Борис Христов" и в Билетен център Пловдив, пред Общината.