Милпие дебютира като кинорежисьор с „Кармен”

Милпие дебютира като кинорежисьор с „Кармен”

Съпругът на Натали Портман

Бенжамен Милпие се подготвя за дебюта си като филмов режисьор на „Кармен” – съвременна музикална драма, вдъхновена от операта на френския композитор Жорж Бизе. Прочутият френски танцьор и хореограф работи с творчески екип, който включва номинираният за „Оскар” Николас Брител („Лунна светлина”), който ще композира оригиналния саундтрак на филма, както и с оператор на „Полунощ в Париж” Дариус Конджи. Продуценти на лентата са Димитри Расам („Малкият принц”) и Хелен Естабрук („Камшичен удар”).

Милпие ще изработи хореографията за филма, в центъра на която ще бъде жената, която пътува от пустините в Мексико до Лос Анджелис в търсене на свободата си. „Повече от благодарен съм за подкрепата от филмовата общност за режисьорския ми дебют. Включването на музиката и танца във филма е крайъгълен камък в творчеството ми. Разполагам с такъв опитен и талантлив екип, което ми дава увереност, че историята, която разказвам в „Кармен”, ще бъде отлично заснета”, пояснява 39-годишният хореограф.

Брител, който сътрудничи в танцовите проекти на Милпие, твърди, че очаква с нетърпение работата си с него за първи път в игралното кино. „Дълго време Бенжамен и аз говорихме за интегрирането на филм, музика и танци в един по-сериозен мащаб. С „Кармен” наистина ще имаме възможност да го направим”, обяснява Брител. „Визията на Бенжамен за филмовата продукция „Кармен” е интензивна и завладяваща, като илюстрира изключителното качество на творческия състав в комбинация с режисьорския му дебют”, посочва Димитри Расам, който е един от най-амбициозните продуценти във Франция. „Неговата Кармен обхваща с пълна сила оригиналната творба на Бизе- една от най-успешните опери до ден днешен и същевременно предлага съвременно и оригинално кинематографично пътуване”, допълва той.

Припомняме ви, че Бенжамен Милпие работи като премиер-солист на Нюйоркския балет преди да се премести във Франция и да поеме ръководството на „Гран опера”. Той стана главно действащо лице в лентата “Reset”- документален филм, който проследява творческия процес на неговата първа балетна постановка в Парижката опера. Неговото име придоби още по-голяма популярност след запознанството му с Натали Портман по време на снимките на филма „Черният лебед” на Дарън Аронофски, с която по-късно сключи брак. Извън снимачната площадка Милпие е артистичен директор и основател на L.A. Dance Project (заедно с Чарлз Фабиус) – инициатива, чиято мисия е да се работи с нововъзникващи и утвърдени автори в мултидисциплинарни танцови сътрудничества.

Снимките на “Кармен” започват в началото на 2018г. в Лос Анджелис.