„Орфей и Паганини“ в Античния театър в Пловдив

„Орфей и Паганини“ в Античния театър в Пловдив

На 10 юни с Марио Хосен

Юни месец ще донесе на българските почитатели на класическата музика необикновено преживяване. GermiArt & Entertainment и Държавна опера – Пловдив представят „Орфей и Паганини“ – концерт-спектакъл, в който класиката среща мита, а модерното - античния дух. Резултатът е впечатляващ концерт-спектакъл, вдъхновен от тракийския герой Орфей и италианския виртуоз Паганини, който ще се проведе на 10 юни в Античния театър в Пловдив с главно действащо лице - „Българския Паганини“ – виртуозният цигулар Марио Хосен.

Спектакълът ще включва внимателно селектирани композиции, които проследяват музикалната следа за легендарния Орфей в класически произведения като „Орфей" на Монтеверди, „Орфей и Евридика“ на Глук, „Орфей в ада" на Офенбах и „Орфически танци" на Арнаудов.

Богатата програма, перфектно съчетана с новаторска мултимедия, впечатляващ драматургичен подход, оркестър, хор и балет, ще бъде майсторски изпълнена от звезден международен състав, начело с Марио Хосен. В „Орфей и Паганини“ участие ще вземат Aрена ди Верона Квартет, Мишел Деньов, който свири на кристален орган, мецосопраното Никол Брандолино, която е една от младите надежди на Миланския оперен театър „Ла Скала", и Оркестърът и хорът на Държавна опера – Пловдив. Диригент на спектакъла, вдъхновен от романтичната история на Орфей и Евридика и влиянието й върху музиката на италианския романтизъм, е Жан Ферандис.

Безспорно най-подходящата локация за събитието е пловдивският Античен театър, адаптиран за съвременно изкуство и едновременно с това - носещ духа на отминали времена. Той посреща световните и родни артисти за забележителния спектакъл на 10 юни като част от програмата на Пловдив за европейска столица на културата 2019 г. С него ще се открие вече традиционния Оперен фестивал в Пловдив – Opera Open 2017.

Събитието се осъществява с подкрепата на Unicredit Bulbank и с медийната подкрепа на Classic FM радио и Jazz FM радио.

Повече информация може да намерите във Фейсбук събитието на концерта. Билетите са в продажба през Eventim.bg и на касите на Държавна опера-Пловдив.