Константин Илиевски ще бъде гост на „Сутрешно кафе” тази събота, 5 февруари.

Константин Илиевски ще бъде гост на „Сутрешно кафе” тази събота, 5 февруари.

Константин Илиевски е едва 32 годишен, но със сериозна международна кариера, като диригент и композитор. Роден е в семейство на музиканти.

Константин Илиевски е едва 32 годишен, но със сериозна международна кариера, като диригент и композитор. Роден е в семейство на музиканти. Започва музикалното си образование на 5 годишна възраст в НМУ „Л. Пипков”, по-късно продължава обучението си в Консерваторията в Братислава (Словакия), след което завършва и Университета за музика и сценични изкуства във Виена (Австрия).

През 1996 едва 17-годишен основава в словашката столица Международен младежки камерен оркестър. През ноември 2007 дебютира с грандиозен успех в Златната зала на Виенската Музикферайн с камерен  оркестър „Wiener Concert-Verein”. Константин Илиевски е основател и музикален директор (Generalmusikdirektor) на „Симфониета дел Арте” (Sinfonietta dell’Arte), чиито членове са музиканти от всички континенти. Пише и филмова музика,  за която е отличен с няколко награди от международни филмови фестивали в България.

Младият диригент Константин Илиевски се срещна за първи път с Класик ФМ М-Тел оркестър през април, миналата година и бе приет изключително радушно от оркестрантите и солиста Людмил Ангелов. Сега му предстои концерт с друг любимец на българската публика – цигуларят Светлин Русев. В програмата на  концерта на 9 февруари, 19:30 ч. в зала „България” е включен и прочутия рагтайм на Скот Джоплин  „Enterteiner”, оркестриран от самия  Константин Илиевски.