Оркестърът на Глен Милър се завръща в България на 22 март с нова концертна програма!

Оркестърът на Глен Милър се завръща в България на 22 март с нова концертна програма!

22.03.2017г., зала 1 на НДК

Предстои гостуването на световноизвестния оркестър на Глен Милър с новата си концертна програма, озаглавена “It’s Glenn Miller Time”. Неизменно под вещото ръководство на бендлидера Вил Салдън, музикантите ще излязат на сцената на зала 1 на НДК на 22 март 2017 г. в пълния си състав. Бендът, който пристига у нас по покана на продуцентска компания АРТ БГ, ще потопи българската публика във феноменалната атмосфера на 30-те и 40-те години на XX в – период, в който се появява едно от най-космополитните, универсални и завладяващи музикални и културни течения – суингът. Повече от 75 години след основаването на биг бенда от големия композитор Глен Милър, светът не спира да се вдъхновява отново и отново от гениалните му и незабравими композиции. Сред тях са Moonlight Serenade, in The Mood, Chatanooga Choo Choo, Pensylvania 6-5000 или American Patrol.

Освен напълно точни изпълнения на оригиналните произведения и аранжименти на великия американски композитор, музикантите от Оркестъра на Глен Милър ще допълнят усещането за автентично преживяване и с оригиналните си костюми и музикален реквизит от епохата на суинга.

Виртуозната джаз певица Елън Блиек и самият Вил Салдън, бенд лидерът на оркестъра на Глен Милър, ще подарят няколко вълнуващи серенадни изпълнения, подготвени специално за българската публика. Композициите, в които уникалните си певчески данни ще покаже родената в Холандия джаз прима, са класики като A Tisket A Tasket, I’m Thrilled, Don’t Be That Way, I Won’t Dance, Far Away Places, At Last и др., а рамо до рамо до нея Вил Салдън ще пее вечните евръгрийни People Like You And Me, On The Sunny Side Of The Street, Don’t Sit Under The Apple Tree, Pennsylvania 6-5000. Вокалистите ще бъдат подкрепени още от няколко първокласни изпълнители, подвизаващи се под името Moonlight Serenaders, които ще пресъздадат неостаряващите химни на иконата на световната джаз сцена Глен Милър точно така, както са били изпълнявани още при появата си на бял свят.

По време на впечатляващата си кариера като лидер на оркестъра на Глен Милър, стартирала през 1985 година, Вил Салдън изнася повече от 4000 грандиозни спектакъла по цял свят пред почти 4 милиона души, а работата му може най-точно да се опише с думите „съвършенство“ и „пълен перфекционизъм“. В момента диригентът и неговият бенд отново са на път и се радват на огромен успех в рамките на настоящото си турне, което обхваща държави от цяла Европа и се простира чак до Русия, Азербайджан и Израел.

Още с първите тонове на мелодиите, които ще чуем на 22 март в рамките на програмата „It’s Glenn Miller Time”, брилянтните музиканти от оркестъра няма да оставят никакво съмнение за изключителния си професионализъм и лекота, с която пазят живо наследството на незабравимия джазмен и композитор Глен Милър, превърнал се в символ на цяла една епоха.

Билети ще откриете на касите на НДК и в мрежата на Еventim.