Георги Митов от Класик ФМ радио с награда за журналистика

Георги Митов от Класик ФМ радио с награда за журналистика

Сдружението на испаноговорещите журналисти награди водещия с авторска статуетка и отличието „Светлана Плашокова” в категория „Радио”

За четвърта поредна година бяха раздадени престижните награди от медийния конкурс „Светове и цветове”. Георги Митов-Геми – водещ на предаването „Сутрешно кафе” по Класик ФМ радио спечели безапелационно наградата „Светлана Плашокова” в категория „Радио” за кореспонденции от и за испаноезичния свят. Той бе номиниран за поредица от интервюта с интересни личности от културата на испаноезичния свят. Сред тях са латиноамериканските легенди на балета Аурора Бош /Куба/ и Максимилиано Гера /Аржентина/, световноизвестният каталунски драматург Жорди Галсеран, португалският писател и тв.водещ Жозе Родригеш душ Сантуш и др.

„Светове и цветове“ се организира от Сдружението на испаноговорещите журналисти в сътрудничество със Съюза на българските журналисти и „Рока България”. В конкурса бяха номинирани общо 17 журналисти от различни медии, които са спомогнали за взаимното опознаване между България и испаноезичните страни чрез свои публикации, предавания и интервюта, следвайки принципите на честната, високопрофесионална, етична и с отговорна гражданска позиция журналистика.

Георги Митов-Геми беше награден в ефира на Класик ФМ радио от Къдринка Къдринова – председател на Сдружението на испаноговорещите журналисти в България. Освен официалната грамота водещият на „Сутрешно кафе“ получи и изящна статуетка на скулптора Атанас Гаджев, изработена в памет на Светлана Плашокова. Това е приз от името на приятели на изтъкнатата журналистка, обединени във фондация Lingva Franca, които удостояват един от номинираните за наградата на нейно име за специален принос.

Припомняме ви, че Георги Митов-Геми има и още една награда „Светове и цветове” /2013г./, както и две номинации – през 2014г. и 2015г. Той е и единственият журналист от bTV Media Group, получил отличието за изминалата година.