На 12 декември  в София диригентът Найден Тодоров и Нешка Робева представят комбинация между класика и фолклор в “Търси се Фигаро”

На 12 декември в София диригентът Найден Тодоров и Нешка Робева представят комбинация между класика и фолклор в “Търси се Фигаро”

За изкуството и въображението няма граници

За изкуството и въображението няма граници, а доказателството е изключително успешното турне “Търси се Фигаро – Последната грешка на Нешка”, което на 12 декември ще премине през София (Зала 1, НДК). Амбициозният проект, по идея на директора на Русенска опера Найден Тодоров, има за цел да преплете класическия жанр с близкия до сърцето и душата на българина фолклор и да покаже, че когато музиката и танца са изпълнени от талантливи и отдадени артисти, те достигат до душата на човек и го карат да открие нови хоризонти. В спектакъла “Търси се Фигаро” диригентът Найден Тодоров, балетът и оркестърът на Държавна опера Русе и трупата “National Art” в продължение на близо два часа показват, че е възможно и красиво да се съчетават арии от класически италиански опери с песни от българския фолклор и да се танцуват български хора на фона на съвременна интерпретация на традиционна музика, да преливат в елементи на класическия балет, художествената гимнастика, цигански, испански и грузински танци. “Търси се Фигаро” вече гостува във Варна, Добрич, Бургас, Габрово, Панагюрище и Русе, а срещата с русенска публика беше повече от емоционална. “Оттук започнах. Тук и искам да приключа.”, сподели от сцената легендата Нешка Робеви и припомни, че е започнала кариерата си в кордебалета на Русенска опера. “Търси се Фигаро – Последната грешка на Нешка” е едно мащабно и изпълнено с емоции, динамика и красива музика шоу, което ни забавлява, учи, обогатява и което дълго ще се помни. Все още има налични билети за спектаклите във Велико Търново – 10 декември, София – 12 декември и Пловдив – 15 декември. Заповядайте!