Фондация “Орлин Анастасов” представя операта “Набуко” на Колодрума в Пловдив. Баритонът Амброджо Маестри гостува на ОPERA GOLD.

Фондация “Орлин Анастасов” представя операта “Набуко” на Колодрума в Пловдив. Баритонът Амброджо Маестри гостува на ОPERA GOLD.

На 18 декември поредицата оперни спектакли

На 18 декември поредицата оперни спектакли OPERA GOLD, организирани от Фондация „Орлин Анастасов“, продължава с операта на Джузепе Верди „НАБУКО“. Публиката в многофункционалната зала Колодрума в Пловдив ще посрещне солиста на Миланската скала и Метрополитън опера баритонът Амброджо Маестри. Италианското присъствие на спектакъла ще допълни и диригента Алесандро Витиело, а режисурата е в ръцете на директора на Старозагорската опера Огнян Драганов. „Набуко е една от двете коронни роли на Амброджо Маестри, съвместно с Фалстаф”, сподели Орлин Анастасов в “Съботното сутрешно кафе с Радостина Узунова”.”Много пъти сме пяли на една сцена, били сме на една маса, посещавал съм ресторанта, който семейството му притежава от поколения и където Амброджо е работил като месар. Всъщност мечтата му е била да бъде толкова добър месар като баща си. В последствие се явява на няколко от най-големите оперни конкурси и ги спечелва всичките. Това го довежда до дебюта му на сцената на Миланската Скала в главната роля на операта “Фалстаф” - напълно достатъчно пред него да се отворят всички големи оперни сцени. За мен е чест и съм изключително щастлив, че той прие поканата ми да гостува в България с неповторимата си роля в произведението на Верди „Набуко“, сподели още Орлин Анастасов, организатор на OPERA GOLD . След броени дни гласовитият Амброджо Маестри ще си партнира с Йоанна Железчева в ролята на Абигайл, Димитър Станчев като Захария, Борис Луков ще изиграе Измаел, а Фенена ще бъде Елена Чавдарова-Иса. Спектакълът се осъществява с партньорството на солисти, хор, балет и оркестър на Държавна опера Стара Загора; Детско-юношеска студия за опера и балет „Маргаритки” и Прабългарска школа за оцеляване „Бага-Тур”; Операта ще се състои в многофункционалната зала „Колодрума“ от 19 часа, благодарение на Фондация „Орлин Анастасов“.