VIENNA MOZART ORCHESTRA с грандиозен концерт София през декември

VIENNA MOZART ORCHESTRA с грандиозен концерт София през декември

10.12.2016г., зала 1 на НДК

На 10 декември 2016 година в зала 1 на НДК концерт ще изнесе прочутият по цял свят със своята виртуозност VIENNA MOZART ORCHESTRA, който гостува в България по покана на Продуцентска компания АРТ БГ.

Оркестърът пристига у нас с диригент е Винициус Ката, носител на Първа награда на Международния конкурс за диригенти „Син Дунав“ за 2011 година, както и на Трета награда на 7-мото издание на престижния Международен конкурс за диригенти „Луиджи Манчинели“ 2016 година.

VIENNA MOZART ORCHESTRA ще излезе пред българската публика в пълния си състав, включващ 30 музиканти, селектирани от най-добрите оркестри в австрийската столица. Те ще бъдат подкрепени от първокласни оперни певци от Виенската държавна опера.

С над 2 милиона зрители по целия свят, VIENNA MOZART ORCHESTRA е доказано уникален по своята същност. Благодарение на дългогодишната си концертна дейност (от своето създаване през 1986 година до днес) оркестърът се отличава, като един от най-автентичните изпълнители на творбите на Волфганг Амадеус Моцарт. Внимателно подбрана програма, богат звук, оригинални костюми и перуки, напълно пресъздават епохата и времето на един от най-великите композитори на всички времена.

В програмата на VIENNA MOZART ORCHESTRA са заложени, както класически практики на емблематични музикални академии от края на 18 век, така и добре известни арии, виртуозни солови изпълнения и неповторими дуети.

Безусловно изборът на произведения създава усещане за автентичен концерт от епохата на Моцарт и потапя публиката в магическото време на барокова Виена.

Билети за концерта на VIENNA MOZART ORCHESTRA могат да бъдат открити онлайн в мрежата на Ивентим, както и в Билетен център НДК.