КОНЦЕРТ „ОТНОВО Е КОЛЕДА“ С ДЕТСКИ ХОР  „ПИМ-ПАМ“ И ВЕСИ БОНЕВА

КОНЦЕРТ „ОТНОВО Е КОЛЕДА“ С ДЕТСКИ ХОР „ПИМ-ПАМ“ И ВЕСИ БОНЕВА

Билетите за събитието на 19 декември в зала „България“ са в продажба от днес

„Отново е Коледа“ се нарича тържественият коледен концерт на детски хор „Пим-Пам“, който ще се състои на 19 декември от 19:00 ч. в столичната зала „България“. В него ще вземе участие и атрактивната поп певица Веси Бонева. Малките хористи са подготвили богата програма с най-хубавите български и чужди коледни песни, които ще изпълнят под диригентството на вокалния педагог Ирена Христова. Сред заглавията е и емблематичната песен „Отново е Коледа“ на големия български композитор Борис Карадимчев – създател и дългогодишен художествен ръководител на хора. Концертът се организира съвместно от музикална агенция „Кантус Фирмус“ и хор „Пим-Пам“, а билетите са на цени от 8 до 15 лв. Те са в продажба от днес (10 ноември) на сайта TICKETSBG.com и на касата на „Кантус Фирмус“ в зала „България“.

Веси Бонева, известна още като Vessy, е сред най-интересните млади поп-изпълнители в България. Тя се налага на българската музикална сцена с песни, в които предлага уникална смесица от денс и поп-музика на световно ниво. Нейният усет към различни музикални стилове и непринудено сценично присъствие я правят търсен изпълнител за различни музикални проекти с участие на деца или насочени към детска аудитория. Певицата участва с голям успех в проекта Disney in concert (2015г.) от цикъла „Музиката на Америка“, а нейният запис на ролята на принцеса Анна от анимацията „Замръзналото кралство“ й донесе специална грамота от „Дисни“ за принос в озвучаването на филма. 2016-та година донесе много положителни емоции и успехи за Веси Бонева. Тя взе участие в уникален спектакъл-разказ за българската история, представен с музика и танци в столичния театър „Сълза и смях”. Певицата бе номинирана за наградите „Икар“ 2016 в раздел „Съвременна българска музика" за сингъла „Разпалвам микрофоните“. Тя бе и специален гост на Swiss Awards 2016 в Цюрих, Швейцария, където зарадва всички присъстващи с изпълнения на едни от най-големите световни хитове.

Детски хор „Пим-Пам“ е основан през 1979 г. от Борис Карадимчев, автор на над 300 популярни песни и музиката за над 40 игрални филма. Вече над 35 години „Пим-Пам“ популяризира естествената, неповторима детска интерпретация на песни в различни стилове и жанрове. С еднакво майсторство ансамбълът изпълнява детски песни, хитове от световната популярна музика, съвременни преработки на българския фолклор и творби на големите композитори от Барока до наши дни. Голямата му популярност се дължи на многобройните концерти в България и чужбина, на предаванията по българските телевизионни канали и радиостанции и на записите. Хорът е изнасял концерти в Швеция, Унгария, Румъния, Турция, Италия, Франция, САЩ, Пуерто Рико, Украйна, Канада.