ОПЕРА в Колодрума! Звезда на „Ла Скала” и  „Метрополитън опера

ОПЕРА в Колодрума! Звезда на „Ла Скала” и „Метрополитън опера" гостува за мащабната продукция „КАРМЕН”

Оперната звезда Анита Рачвелишвили ще огласи Пловдив на 9-и ноември

Огнената грузинка Анита Рачвелишвили за първи път ще демонстрира вокалната си мощ у нас. Тя пристига под тепетата на 9-и ноември, за да превърне Колодрума в новата сцена на световноизвестната френска опера „Кармен“ от Жорж Бизе. Именно тази постановка ще постави началото на серията Opera Gold в Колодрума, която всеки месец ще ни поднася представление от световната сцена.

Анита Рачвелишвили е родена в Тбилиси и още като студент в консерваторията там прави първия си дебют на сцена в ролята на Мадалена (Риголето) и Олга (Евгений Онегин). Впоследствие е поканена в Италия, където изгрява като Кармен в Миланския оперен театър „Ла Скала”. През годините гласът ѝ се разлива в най-големите концертни зали по света, сред които „Метрополитън Опера" - Ню Йорк, „Дойче Опер“ - Берлин, „Карнеги Хол“, „Арена ди Верона“ и други. Оперната звезда често е сравнявана с огън на сцената, заради жаркото присъствие и страстта, която влага в изпълненията си. Вокалната ѝ дарба в комбинация със завладяващото сценично присъствие отличават младата певица и я превръщат в най-огнената Кармен на международно ниво.

На 9-и ноември Анита Рачвелишвили ще подпали и Пловдив с ролята си в мащабната продукция под режисурата на Огнян Драганов, в която участват още:

Дон Хозе – Михеил Шашаберидзе;

Ескамилио – Венцислав Анастасов;

Микаела – Йоана Железчева;

Диригент – Вилиана Вълчева;

Солисти, хор, балет и оркестър на Държавна опера Стара Загора;

Детско-юношеска студия за опера и балет „Маргаритки” и Прабългарска школа за оцеляване „Бага-Тур”;

Операта ще се състои в многофункционалната зала „Колодрума“ от 19 часа, благодарение на Фондация „Орлин Анастасов” и „Дунав концерт”.

Билети можете да намерите в мрежата на Eventim и в билетен център пред Община Пловдив на цени от 20 до 50 лева.