Мюзикъл бие рекорди в Операта в Сидни

Мюзикъл бие рекорди в Операта в Сидни

„Моята прекрасна лейди”

Неочаквани приходи регистрира прочутата Опера в Сидни, след като там бе поставен мюзикъл. За постановката „Моята прекрасна лейди” от Фредерик Лоу и Алан Джей Лърнър бяха продадени много повече билети от всеки друг спектакъл в историята на оперния театър, като цените варираха между 90 и 300 долара. Продукцията, режисирана от Джули Андрюс, привлече вниманието на публиката с пищната си сценография и оригиналните дизайнерски решения в костюмите. Пресътворената история на Елайза Дулитъл от познатия бродуейски шедьовър от 1956г. спечели и ласкави отзиви на критиката. „Със сигурност това е една очарователна театрална постановка, която живее нов живот. За музикалния театър и за маниаците на тема „визия” е абсолютно удоволствие да се види този изключителен спектакъл”, отбеляза австралийското издание „Дейли ревю”. „Андрюс знае как се прави мюзикъл и как да го раздвижи допълнително с изпълненията. Тя дава на публиката точно това, от което има нужда – нито повече, нито по-малко”, става ясно от публикацията.

В образа на продавачката на цветя Елайза Дулитъл се превъплъщава Анна О`Бърн. До този момент впечатляващата певица се е изявявала в спектаклите „Фантомът от Операта”, „Уестсайдска история” и др. както в родния й Мелбърн, така и на различни световни сцени. През 2015г. тя е поканена в спектакъла „Суини Тод”, изигран в Английската национална опера, като нейни партньори на сцената са Брин Терфел и Ема Томпсън. Освен Анна О`Бърн, в „Моята прекрасна лейди” участва и британският актьор Алекс Дженингс, който влиза в ролята на професора по фонетика Хенри Хигинс. 59-годишният актьор е член на Кралската Шекспирова компания и Националния театър на Великобритания, но участва в снимките на редица филмови заглавия като „Бриджит Джоунс: На ръба на разума”, „Вавилон” , „Кралицата” и др.

По данни на правителството на Нов Южен Уелс, Австралия, успехът на „Моята прекрасна лейди” ще доведе нови 19 000 посетители в Сидни, които желаят да видят продукцията. По този начин в икономиката на града ще се влеят 7 млн. долара. Постановката ще се играе до 5 ноември в Операта в Сидни, след което, през 2017г., ще бъде показана в Бризбън и Мелбърн.