Андреа Бочели:

Андреа Бочели: "Единствената възможна революция е културната"

Световноизвестният тенор

„Единствената възможна революция е културната". Това заяви световноизвестният тенор Андреа Бочели в интервю за испанския вестник ”ABC”. „Хората трябва да осъзнаят, че животът е пир, където всички се чувстват добре, ако има по малко за всеки. Ако това правило не се спази, пируването приключва”, счита италианският оперен певец. „Убеден съм, че солидарността е не само морален дълг, но и проява на интелигентност. Доброто е единствената възможност за цялото човечество, въпреки че с това не ви казвам новина”. По думите на 58-годишния изпълнител, всички се стремят да осигурят по-добър свят за децата си. Той самият пее за тях в проекти, осъществявани от фондацията на негово име, която съществува от пет години.

„Имам привилегията да поддържам открита връзка с моята публика, основана на честност и искреност. А тя ми се отплаща с голяма обич и щедрост. Моят приоритет е да предаде положителни емоции”, признава Андреа Бочели. „Ако искаме да развълнуваме тези, които ни слушат, трябва да имаме какво да им кажем чрез нашата музика. Това е е богатството, което придобиваме, докато сме живи”.Изявеният музикант обяснява, че слуша разнообразна музика в автомобила си, а у дома предпочита класическата музика и операта. „Аз все още обичам тези изпълнения, които ме съпътстват от детството ми с гласовете на тенори като Франко Корели, Бениамино Джили, Марио дел Монако, Енрико Карузо, Джузепе Ди Стефано”, посочва Бочели.

Прочутият тенор се въздържа да разкрие подробности за следващия си музикален проект. „Бих пял в оперите „Риголето" или „Ернани" ...Но също мисля и за различни проекти с поп-записи ... Засега албумът "Cinema" изчерпи цялата ми енергия”, споделя още Андреа Бочели. Въпреки това, той продължава да изнася концерти по целия свят. През октомври „ангелогласният италианец” зарадва своите почитатели в Бразилия и очаква с нетърпение церемонията по раздаването на Grammy Latinos /на 17 ноември 2016г./. Последният му звукозаписен проект ”Cinema” e номиниран три пъти: за най-добър запис на годината, албум на годината и най-добър традиционен поп вокален албум.