Истински рекорд

Истински рекорд

Маестро Джеймс Ливайн е осъществил вече почти 2500 изпълнения пред публиката на Метрополитен опера!

Маестро Джеймс Ливайн е осъществил вече почти 2500 изпълнения пред публиката на Метрополитен опера! Това е истински рекорд в историята на престижния американски театър, защото е много повече от изнесените спектакли на всеки друг диригент, работил в операта през нейната 126-годишна история!

     През настоящия сезон седем нови постановки се играят на сцената на Метрополитен опера.Генералният директор Питър Гелб и музикалният директор Джеймс Ливайн представят няколко нови спектакъла. Наред с познати творби на Джоакино Росини и Рихард Вагнер, присъства и името на съвременния американски композитор Джон Адамс, върху чиято творба „Никсън в Китай”работи режисьора Питър Селър. Към всичко това се добавят и някои класически заглавия, но в нови продукции – като „Борис Годунов” на Мусоргски, „Дон Карлос”  и „Травиата” на Верди.

 Джеймс Ливайн се е превърнал в част от най-новата история на театъра, защото вече 40 сезона работи на тази сцена! Именно той ще изведе артистите на турне в Япония - спектакъл на „Дон Карлос” на датата 5ти юни, когато е действителната годишнина от началото на кариерата му в Метрополитен опера.