Красимира Стоянова отлага участието си в Мадрид

Красимира Стоянова отлага участието си в Мадрид

В Театро Реал

Красимира Стоянова отлага участието си във Вердиевия шедьовър „Отело” на сцената на Театро Реал. Испанските медии съобщават, че българската оперна прима е отменила професионалния си ангажимент поради здравословни причини без да назовават конкретна диагноза или моментно състояние.

Две оперни певици ще играят Дездемона в предстоящите спектакли на операта „Отело” в Мадрид, планирани от 15 септември нататък. Това става ясно от информация в официалния сайт на Кралския театър в испанската столица. Под светлините на прожекторите ще се изяви албанското сопрано Ермонела Яхо, която ще си партнира с американския тенор Грегъри Кунде /Отело/. Неотдавна тя очарова почитателите на оперното изкуство с превъплъщението си в образа на Виолета Валери от операта „Травиата” на Джузепе Верди. Във втория състав на постановката, дирижирана от Ренато Палумбо, ролята на Дездемона ще бъде поверена на арменската оперна певица Лиана Арутюнян, която ще пее на сцената с корееца Алфред Ким /Отело/.

Засега в календара на Красимира Стоянова остават поканите за участие в „Реквием” от Джузепе Верди в Миланския оперен театър „Ла Скала”, в „Музикферайн”-Виена /през октомври 2016г./ и в Операта в Цюрих /през декември 2016г./. Вярваме в бързото възстановяване на изтъкнатото ни сопрано, което българската и международна публика ще очаква с огромно желание на престижните оперни сцени.