Предстои „Алея на книгата” в София

Предстои „Алея на книгата” в София

От 6 до 11 септември 2016г.

Четвъртото издание на „Алея на книгата“ в София започва на празничния 6 септември (вторник) 2016г. Пътуващото книжно изложение ще спре в центъра на София - под фенерите на пешеходния булевард „Витоша“.В участъка между бул. „Патриарх Евтимий“ и ул. „Гладстон“ ще бъдат разположени 16 шатри и ще участват над 40 изложители. Както всяка година, част от „Алея на книгата“ е и Литературният кът - със специална културна програма, включваща премиери на книги, срещи с поети, писатели и преводачи, игри и работилници за деца.

По време на официалното откриване на Алеята, от името на членовете на Асоциация „Българска книга“, ще бъде връчено дарение от над 1 000 заглавия за възстановяване на изгорялата при пожар библиотека в читалище „Св. Св. Кирил и Методий“ в с. Мененкьово, общ. Белово. Откриването ще се състои на 6 септември от 17:00 часа в Литературния кът откъм бул. "Патриарх Евтимий".

Заповядайте на „Алея на книгата“ в София - от 6 до 11 септември от 10:00 до 20:00 часа!

„Алея на книгата“ е част от Календара на културните събития на Столична община за 2016 г. и се организира от Асоциация "Българска книга" с медийното партньорство на „Аз чета“, bTV radio, Jazz FМ, Classic FM, Z-Rock, Melody, N-Joy

Вижте списъка с участниците ТУК

Прочетете съпътстващата културна програма на събитието ТУК