Людмил Ангелов ще свири в испанска военна крепост

Людмил Ангелов ще свири в испанска военна крепост

Творби от Шопен и Лист

Людмил Ангелов ще провокира отново испанската публика с предстоящия си рецитал. На 17 и 18 август 2016г. талантливият български пианист ще изпълни програма с творби от Фредерик Шопен и Ференц Лист, която ще прозвучи в прекрасния замък Сан Хуан де лас Агилас, разположен в испанския град Агилас, който се намира в югоизточната автономна област Мурсия. Селището е на около 115 километра от курортния център Ла Манга дел Мар Менор, който често избират българите за летния си отдих. Крайбрежната ивица е осеяна с девствени заливчета и недокоснати кътчета.

Замъкът Сан Хуан де лас Агилас е военно укрепление, чието изграждане е завършено през 18 век. По време на управлението на испанския крал Фелипе II през 1579г. на това място се е издигала наблюдателница, кръстена на Сан Хуан (Свети Йоан), по проект за защита на крайбрежието от атаките на берберските пирати. Кулата е срината на два пъти- след земетресението от 1596г. и от нашествието на врага през 1643г. Освен съоръжението за наблюдение, през 1751г. инж. Себастиан Феринган, приближен на крал Фернандо VI, издига нов палат, който е открит през 1759г. по времето на Карлос III.

Това не е първата изява на Людмил Ангелов в концерт на асоциацията ПроМузика Агилас. Изявеният български музикант се включи в четвъртия концертен сезон със симфонична и камерна музика на организацията. Той изнесе концерт с произведения на Фредерик Шопен, като неговите великолепни интерпретации прозвучаха в съпровод на Симфоничния оркестър на област Мурсия, дирижиран от Вирхиния Мартинес.

Автор:Георги Митов