Веско Пантелеев-Ешкенази пристига отново в България

Веско Пантелеев-Ешкенази пристига отново в България

Веско Пантелеев-Ешкенази пристига отново в България, за да бъде солист на Софийската филхармония в концерт на 3ти февруари, четвъртък.

Веско Пантелеев-Ешкенази пристига отново в България, за да бъде солист на Софийската филхармония в концерт на 3ти февруари, четвъртък. Той ще поднесе на публиката интерпретацията си на един от най-прочутите романтични цигулкови концерти – Концерта за цигулка и оркестър № 1 в сол минор ат Макс Брух. На пулта ще бъде постоянният гост диригент на филхармониците  Йонг Чил Лий  /Корея/. В програмата участва още и НФХ „Св.Обретенов”, с дир. Люба Пешева, в изпълнението на Симфония № 1 за мецосопран, тенор и хор от Александър Скрябин.

Този сезон е особено натоварен за цигуларя Веско Пантелеев-Ешкенази, тъй като продължават ангажиментите му и в новия камерен цикъл, организиран от Cantus Firmus - „Веско Пантелеев-Ешкенази и приятели” . След концертите през октомври и декември миналата година с пианистите Людмил Ангелов и Виктория Василенко, предстоящият концерт от новия му цикъл е на 9.ІІІ.2011г. с Георги Черкин, с когото Веско ще свири за първи път.