Ланг Ланг посвещава албум на Ню Йорк

Ланг Ланг посвещава албум на Ню Йорк

Дискът излиза през септември

Преди няколко дни той беше забелязан да тича по улиците на градчето, разположено в близост до водопадите Игуаусу, Бразилия, с факла в ръка с олимпийския огън. Впоследствие той демонстрира качествата на роялите „Стейнуей” пред свои сънародници в Китай – страната, към която известната фабрика проявява особен интерес по отношение на продажбите на музикалните инструменти. Той е Ланг Ланг и сега е готов с поредния си реверанс към публиката.

Най-новият му звукозаписен проект носи заглавието "New York Rhapsody" . В него китайският пианист отдава своята почит към великия град Ню Йорк и музиката, която го вдъхновява. В албума са включени интерпретациите на азиатския клавирен виртуоз на завладяващата „Рапсодия в синьо" от Дж.Гершуин, както и прекрасни песни като "Empire State Of Mind", "Tonight " и "New York Minute". В новия диск Ланг Ланг си сътрудничи с гост изпълнители като Андра Дей, Хърби Хенкок, Линдзи Стърлинг & Маделин Пиру и др. Албумът ще бъде пуснат в продажба на световния музикален пазар на 16 септември 2016г. под знака на Sony Classical и ще бъде представен с поредица от концерти на Ланг Ланг в САЩ.

Снощи 34-годишният музикант взе участие в концерт в залата на Филхармоничния оркестър на Лос Анджелис заедно със 100 студенти по пиано от Музикалната академия Колбърн и Школата за сценични изкуства. Тази вечер в „Холивуд Боул” Ланг Ланг ще изпълни Първия клавирен концерт на Чайковски в съпровод на Лосанджелиската филхармония с диригент Густаво Дудамел. През август талантливият пианист ще изнесе три рецитала - в „Театро Колон”- Буенос Айрес, Аржентина, в Общинския театър на Сантяго, Чили, а също и във Фестивалната и концертна зала на Гщаад, Швейцария. На 1 септември Ланг Ланг ще се качи за първи път на сцената на Музикалния център в Хелзинки, за да представи пред финландската публика своя прочит на Концерта за пиано и оркестър №3 от Сергей Прокофиев, както и Четвъртия клавирен концерт на Бетовен. Произведенията ще прозвучат в акомпанимента на Финландския радиосимфоничен оркестър, дирижиран от Хану Линту.