Хуан Диего Флорес смени звукозаписната компания

Хуан Диего Флорес смени звукозаписната компания

Но не и ангажиментите си

След 15-годишно сътрудничество с ”Decca Classics”, Хуан Диего Флорес сключи дългогодишен ексклузивен договор със ”Sony Classical”. По този начин звукозаписната компания вече разполага в своето портфолио с трима от най-търсените оперни изпълнители, като останалите са Йонас Кауфман и Виторио Григоло. Първият албум на Хуан Диего Флорес, който ще издаде под знака на Sony , предстои да се появи на музикалния пазар през есента на 2017г. „Записите са един по-различен начин на изразяване за един оперен певец”, споделя изявеният тенор. „В музикално отношение ти позволяват да експериментираш, да изпробваш нещо ново - нови нюанси, нови форми на интерпретация. Работата в студиото носи свое очарование според мен и имам много идеи, които искам да станат реалност с тази дискографска компания”, пояснява 43-годишният перуанец. „Желая да започна работа с техническия екип възможно най-скоро, за да мога да зарадвам след това почитателите на класическия звук по света”, казва той.

От своя страна, Богдан Росчич, президент на ”Sony Classical” заявява: „Да гледаш и слушаш Хуан Диего Флорес в целия му блясък е едно от най-добрите преживявания в света на операта. Личностните му качества, огромната музикалност и безпогрешния звук от неговия глас го превърнаха в един от най-големите оперни артисти днес. Работата с него ще добави нови и емоционални моменти в записите, които предстои да добавим към богатата му дискография”.

Смяната на звукозаписната компания не доведе до негативна промяна в броя на ангажиментите на яркия оперен изпълнител. В края на миналата седмица той откри 65-тото издание на Международния фестивал за музика и танц в Гранада, Испания. На рецитала си той изнесе програма с арии от опери на Моцарт, Гуно, Масне и Верси, както и от сарсуели на Соутуйо, Серано и Хименес. На 21 юни се състоя рецитал на певеца в Опернхаус, Цюрих, където съпроводът бе на пианиста Винченцо Скалеро, с когото работи често. Флорес ще представи изцяло Моцартов репертоар по време на концерта с Националния симфоничен оркестър на РАИ, който предстои на 24 юни в Торино. Диригент ще бъде Кристофър Франклин. През летните месеци Хуан Диего Флорес получи покани за участие във Фестивала Чески Крумлов в Чехия, където ще пее на 16 юли, и от оперния фестивал на името на Росини, където му предстоят изяви през целия август.