Нов компактдиск на Енио Мориконе?

Нов компактдиск на Енио Мориконе?

През октомври 2016г.

Италианският филмов композитор и диригент Енио Мориконе ще отбележи 60-тата годишнина от началото на своята кариера. На 7 октомври 2016г. ще се появи нов компактдиск, озаглавен „Мориконе 60”, който излиза под знака на Decca Records. В проекта са включени множество произведения на Мориконе, сред които музиката към филмите „Добрият, лошия и злият” и „Омразната осморка”. Има и няколко нови мелодии, записани от Националния симфоничен оркестър на Чехия, с който прочутият маестро активно си сътрудничи.

Директорът на звукозаписната компания Ребека Алън счита, че това е изключителна чест и определи Мориконе като „икона, която вдъхновява много артисти”. Издаването на албума ще обиколи света с турнето „60 години Световен музикален тур”, в което ще се включат 200 музиканти и певци на сцената.

Световните медии припомнят, че Енио Мориконе е написал музиката към повече от 500 кино и телевизионни продукции и е един от малцината композитори, който става носител на Награда на филмовата академия за своите постижения. Заглавия като „Имало едно време в Америка”, „За шепа долари”, „Недосегаемите” или „Мисията” са само малка част от необятното творчество на италианския маестро, който предстои да навърши 88 години.

При гостуването си в България през 2013г. Енио Мориконе се качи на диригентския пулт на Оркестъра и Хора на Класик ФМ радио, с които изнесе незабравим концерт в столичната зала „Арена Армеец”. Чуйте интервю с Енио Мориконе в раздела „Аудио”!