С велосипед на концерт!

С велосипед на концерт!

В Минeаполис, САЩ

Ако предпочитате да се разхождате с колело и едновременно с това сте почитатели на класическата музика, то тези две удоволствия могат да се съчетаят в едно. Тази идея възниква у ръководството на Оркестъра на Минесота, който предлага 50 процента отстъпка от цената на избрани концерти за хора, които стигат на две колела до концертната зала. Инициативата е дело на виолиста в оркестровия състав Сам Бергман, който е запален колоездач.

„Касата на концертната зала е отворена по всяко време и онези, които закупуват билети, ще трябва да се легитимират. За целта те ще показват, че велосипедът им е разположен пред билетния център и ще носят своята каска в ръка до съответното гише и ще я показват на касиерите. По този начин те ще получат отстъпката от цената на билета за избрания от тях концерт”, обяснява музикантът. Според Бергман, по този начин оркестърът ще се приспособи към променящия се облик на придвижването в Минеаполис. „По-голямата част от центъра е напълно проходима за велосипедисти. Дори и да липсва специална алея, напълно възможно е да се стигне до залата на оркестъра, като дори не се използва специално платно на улицата. Така че защо не станем част от всичко това?”, реторично се пита Бергман.

Програмата с концерти, за които ще важи намалението, ще бъдат публикувани в интернет страницата на Оркестъра на Минесота. Концертите ще стартират това лято и ще продължат до есента. Ръководството на оркестровия състав работи по темата за поставянето на допълнителни стойки за велосипеди, които трябва да бъдат разположени около концертната зала.