Предстои връчването на наградите „Златно перо“ 2016

Предстои връчването на наградите „Златно перо“ 2016

Изпращайте вашите предложения до 15 май 2016 на [email protected]

На 19-ти май 2016 година предстои връчването на наградите „Златно перо“, които Classic FM радио и галерия „Макта“ присъждат за изключителен принос към българската култура и изкуство по повод 24 май. Връчването на отличията – брошки, изработени от 24-каратово злато, ще се състои в концертната зала на Националното музикално училище „Л. Пипков“ от 11:00 часа.

Всяка година 24-ма представители на българската култура и изкуство получават наградата от Classic FM радио и галерия „Макта“. Отличията имат 21-годишна история, а с таланта и делата си всички носители на „Златно перо“ предизвикват гордост и възхищение. Сред отличените тази година са Софийски камерен хор „Васил Арнаудов“, актрисата Илка Зафирова, оперната прима Цветана Бандаловска, писателите Владимир Зарев и Людмил Тодоров, перкусионистът Стоян Янкулов – Стунджи, инициативата „Заедно в час“ и др.

По традиция слушателите на Classic FM радио ще определят един от носителите на „Златно перо“, като изпращат своите предложения до 15 май 2016 на [email protected].

Събитието е с вход свободен за публиката, която иска да види на живо получаването на наградите от техните носители за 2016. В програмата ще се включат талантливи деца от музикалното училище с изпълнения на класическа музика. Връчването на наградите „Златно перо“ се провежда в рамките на Европейския музикален фестивал, който е част от Календара на културните събития на Столичната община и на Министерството на културата на Р. България.

Вижте пълният списък на номинираните за "Златно перо"-2016 ТУК