Мотив: Voce

Мотив: Voce

27.04.2016, 19:30ч., НДК-Зала 7

Следващият концерт “Мотив” предстои на 27.04.2016г. от 19:30ч. в зала №7 на НДК с медийното партньорство на Класик ФМ радио. В Мотив: Voce ще участват два невероятни гласа – топлият бас на Милчо Боровинов и блестящият сопран на Доротея Доротеева, съпроводени от пианистката Венета Нейнска.

Именно гласът и неговите необятни възможности да изказва и най-дълбоките емоции чрез музика е основният фокус в Мотив: Voce. Двамата певци - Доротея Доротеева и Милчо Боровинов - изграждат своето сценично партньорство преди близо десет години в Австрия. Tам участват заедно в постановки на “Сватбата на Фигаро”, “Дон Жуан” и “Вълшебната флейта”. Впоследствие, Доротея печели награди на редица престижни международни конкурси за певци и специализира с прочути музиканти като Рената Ското, Герхард Целер и Райна Кабаиванска. Милчо Боровинов, от своя страна, разгръща своята кариера в Швейцария, Белгия, Холандия, работейки с диригенти като Кристиан Тилеман, Щефан Шолтес, Аксел Кобер и Лейф Сегерстам. В последните пет години е солист на операта в Лайпциг и продължава да обогатява огромния си оперен репертоар.

Специално за този концерт, двамата певци са избрали програма, която отразява тяхното дългогодишно приятелство и общи музикални стремежи, включвайки най-разнообразни и вдъхновящи произведения. Концертът ще се излъчи на живо в интернет на адрес https://livestream.com/modo/motif-voce, а на 25.04.2016г. от 21:00ч. ще бъде представен в литературен клуб “Перото”. Представянето е с вход свободен и с участието на всички музиканти от Мотив: Voce.

Традиционният вече подарък към гостите – чаша вино “Artistique” на винарска изба “Домейн Менада” – ще бъде поднесен по време на предконцертния разговор с музикантите. Повече информация и билети за събитието се предлагат на www.modo.bg, както и в Билетния център на НДК. До 25.04. могат да се закупят онлайн с 50% отстъпка.

Подготовката за сезон 2016/2017 на концерти “Мотив” върви усилено, а изненадата през новия сезон ще е създаването на клуб “Мотив”, в който могат да се включат всички почитатели на класическата музика, които желаят да подкрепят проекта. Имената на всички членове на клуба ще бъдат включени в концертната брошура за новия сезон като има възможност за членство в памет на близък роднина или приятел. Предложените нива са пет – Почитател, Оркестрант, Концертмайстор, Солист и Маестро. Подробно описание на всяко от тях, както и заявка за членство, се намират на www.modo.bg.