Втора дата за концерта на Веско Пантелеев-Ешкенази и Людмил Ангелов в „Европейски музикален фестивал“

Втора дата за концерта на Веско Пантелеев-Ешкенази и Людмил Ангелов в „Европейски музикален фестивал“

Поради изчерпване на билетите за концерта на 26 май, двамата музиканти ще повторят програмата на 28 май в Камерна зала „България“

Втора дата за концерта на любимите български музиканти Веско Пантелеев – Ешкенази (цигулка) и Людмил Ангелов (пиано) е обявена в програмата на „Европейски музикален фестивал“ 2016. Повече от месец преди техния концерт на 26 май в голямата зала „България“, билетите за събитието са напълно изчерпани. По тази причина двамата изпълнители дадоха съгласието си да повторят концерта на 28 май от 11:30 ч. в Камерна зала „България“. Забележителният музикален тандем ще представи новия си проект „В света на аржентинската музика“ с танга на Астор Пиацола, Карлос Гардел и други автори.

„С много настроение, много желание и много любов подхождаме към подготовката на тази програма“, споделя пианистът Людмил Ангелов. „Винаги когато сме включвали такива пиеси в нашите концерти досега, те са посрещани от публиката с възторг. Именно затова решихме да направим този малко по-различен проект през 20-тия ни юбилеен сезон“, допълва той. „Людмил е моторът в създаването на нашия репертоар“, казва Веско Пантелеев – Ешкенази. „Той проявява интерес към музика, която се изпълнява рядко, и открива прекрасни творби, които да включим в концертите ни“, допълва цигуларят.

Програмата „В света на аржентинската музика“ комбинира най-популярните заглавия от творчеството на Пиацола с малко познати негови творби, които се отличават с изключителните си качества. Дуото подготвя транскрипции за цигулка и пиано на пиеси, създадени от аржентинския композитор за танго квартет. Тъй като традицията на тангото първоначално е била предимно вокална, Веско и Людмил ще адаптират за концерта и някои от известните песни в ритъма на танго, които се отличават с прочувствени текстове. Сред авторите се нареждат освен Карлос Гардел – един от големите певци и автори на танго, също Хуан Карлос Кобиан, Анхел Вийолдо и др. Програмата „В света на аржентинската музика“ бе записана за компактдиск, чиято официална премиера ще бъде по време на концертите през май.

Билетите за концерта на 28 май са на цени 20 и 30 лв. и са в продажба на касата на „Кантус Фирмус“ в зала „България“ и онлайн на www.ticketsbg.com.