Предстои Desafinado LIVE- среща с музиката на Бразилия

Предстои Desafinado LIVE- среща с музиката на Бразилия

На 14 април в Sofia Live Club

Истинско музикално пиршество в ритъма на боса нова и латино джаз! Една горещата бразилска фиеста ви очаква на премиерата на проекта ”Desafinado LIVE”. Тя ще се състои на 14 април от 20:00 часа в Sofia Live Club в подлеза на Националния дворец на културата в столицата, а в Пловдив на 16 април в "Бибоп кафе". Автор на музикалния проект ”Desafinado LIVE” е певицата Мирослава Кацарова. Публиката познава нейния глас не само от концертите и записите й, но и от ефира на Джаз ФМ радио, където вече 15 години певицата ни пренася в света на латино и вокалния джаз с предаванията си ”Desafinado” и ”Singin' & Swingin'”.

”Desafinado LIVE” е посветен на жизнеутвърждаващата музика на Бразилия. В своята програма Мирослава Кацарова е подбрала класически и модерни теми от едни от най-знаковите имена в историята на боса нова, които са претворени по нов начин. Освен личния прочит на певицата, която от години живее с музиката на най-добрите примери в съвременния латино джаз и емблематичните гласове, композитори и инструменталисти от миналото, в ”Desafinado LIVE” публиката ще чуе и интерпретациите на Мирослав Турийски, който е автор на по-голямата част от аранжиментите. В премиерния концерт на 14 април в София на сцената с Мира ще бъде любимото й трио, с което тя работи винаги – Христо Йоцов (барабани), Веселин Веселинов-Еко (бас) и Мирослав Турийски (пиано). В музикалното пътешествие до Бразилия в Sofia Live Club участие ще вземат и гост-музикантите Николай Карагеоргиев (китари), Младен Димитров (перкусии и програминг) и талантливият Павел Терзийски (вокал). След концерта DJ Mr Moon (Младен Димитров) ще направи специален тематичен сет с нео бразил, нео боса и електро бразил.

След концерта в Sofia Live Club ”Desafinado LIVE” ще бъде представен в Пловдив, Бургас и Варна с поредица от концерти, а преди лятото ще гостува отново в София. Благодарение на Schweppes, които подкрепят целия проект, всички събития ще бъдат с вход свободен. Едва ли има човек, който поне веднъж да не е изпитал лекотата и щастието, които бразилската музика носи. Дори в характерната за някои композиции тъга има усещане за свобода и победа на живота над всички препятствия и несгоди, които срещаме по пътя.

„Това, което си поставихме за цел, е да избягаме от традиционната трактовка на тази музика, дори и да страним малко от карнавалния й звук, а по-скоро да се докоснем до нашата вътрешна същност и до нашата интуиция за тази музика”, разкри Мирослава Кацарова в ефира на Класик ФМ радио. „За нас е важно да свирим, да пеем, да сме заедно и да се радваме на живота. Това е смисълът на музиката – да ни свързва помежду ни”, подчертава тя. В предаването „Сутрешно кафе с Геми” певицата сподели, че „тази музика е изпълнена с полет, вдъхновение, открития...”. Цялото интервю с Мирослава Кацарова чуйте в звуковите файлове под снимката вляво.

”Desafinado” е музикален термин за нота извън лада, която звучи фалшиво, необичайно. А необичайният проект Desafinado LIVE е като рецепта за щастие, която ще ни позволи да виждаме живота винаги откъм светлата му страна. 14 април, 20:00 часа, Sofia Live Club - входът за срещата с музиката на Бразилия е свободен.